Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 dec 2009 - Anul XIV, nr. 291 (4277)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Antonescu - un premier excelent. Pentru desemnarea premierului se poate ajunge şi la CC

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, ieri, la RRA, că l-ar susţine pe Crin Antonescu premier, fiind în opinia sa "primul nume onorabil" pentru acest post şi a susţinut că, dacă majoritatea PSD-PNL-UDMR rezistă iar Băsescu refuză numirea premierului din partea acesteia, poate fi sesizată CC.
Întrebat dacă l-ar susţine pe Crin Antonescu premier sau pe prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu, Mircea Geoană a subliniat că, evident, l-ar susţine pe Antonescu, nu vreun lider PDL.
"Evident, Crin Antonescu este primul nume care mi se pare onorabil, care n-are nici un fel de suspiciune de corupţie în spate, spre deosebire de alţii, şi care reprezintă şi o consecvenţă de parteneriat între PSD şi PNL. Nu mă apuc acum să sprijin pe cineva de la PDL. Sub nici o formă nu vom sprijini un guvern cu prim-ministru PDL. Punct. Asta e poziţia oficială a PSD", a afirmat Geoană.
Întrebat dacă îl va susţine pe Crin Antonescu în funcţia de premier nominalizat de o majoritate din care să nu facă parte PSD, Geoană a sus că Antonescu ar fi un premier excelent.
"Dacă va fi o majoritate, alta decât PSD, evident că vom fi în opoziţie, dar asta nu înseamnă că, dacă s-ar ajunge la o altă formulă, care nu cred că se va întâmpla, ca PNL să primească din partea domnului Băsescu postul de prim-ministru, nu cred că domnul Băsescu va mai da vreodată o astfel de poziţie, după experienţa Tăriceanu. Dar, dacă se va întâmpla în acest mod, aş spune că, din două rele, răul cel mai mic s-a produs, sunt convins că domnul Antonescu ar putea să fie un excelent prim-ministru al acestei ţări, indiferent de formula de susţinere pe care ar avea-o", a afirmat preşedintele PSD.
Liderul PSD a menţionat că o să apară foarte multe scenarii, afirmând că îi este teamă că nu se va schimba năravul preşedintelui Băsescu.
Întrebat ce va face dacă, în cazul reluării turului doi al alegerilor va pierde, Mircea Geoană a replicat: "Încercăm în continuare să ne exprimăm vocea şi votul pe măsura ponderii noastre în Parlamentul României".
Referindu-se la parteneriatul cu PNL, Geoană a spus că "fiecare partid trebuie să-şi facă un calcul în funcţie de interesul propriului partid", dar a argumentat că îndrăzneşte să spună că majoritatea cu PNL şi UDMR continuă şi nu vede nicio problemă ca premierul să fie liberal.
"Dacă li se dă funcţia de prim-ministru, e tot dreptul liberalilor să-şi reanalizeze poziţia, dar nu cred că se va întâmpla acest lucru", a spus liderul PSD
"Dacă va exista o majoritate pe care domnul Băsescu o poate demonstra, să-şi facă Guvern, vom sta în opoziţie şi ne vom bate, dacă vom putea noi demonstra o majoritate, atunci vom guverna şi o să stea PDL în opoziţie cu tot cu domnul Băsescu, eventual la Cotroceni", a mai spus Geoană.
Întrebat cum vor rezolva problema premierului în acest caz, Geoană a replicat: "Probabil va trebui să ne adresăm Curţii Constituţionale încă o dată, pentru că atunci când există o problemă politică care are un caracter constituţional, trebuie să mergem la respectiva instituţie".
În plus, Geoană a menţionat că, din punct de vedere strategic, decizia PSD este foarte clară, social-democraţii neaccepânt o a doua guvernare cu PDL
"Nu vom accepta să intrăm la o a doua guvernare cu PDL. Am avut nouă luni de experienţă şi ne-a ajuns pe vecie. Acest lucru nu se va întâmpla. Iar din punct de vedere al preferinţei noastre, este un guvern cu o majoritate PNL-PSD-UDMR dacă este posibil", a conchis Mircea Geoană

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Antonescu - un premier excelent. Pentru desemnarea premierului se poate ajunge şi la CC.
 Vizualizări articol: 365 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Antonescu - un premier excelent. Pentru desemnarea premierului se poate ajunge şi la CC0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei