Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 dec 2009 - Anul XIV, nr. 290 (4276)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: Dacă postul de premier ar reveni PNL, aş fi gata să-mi asum funcţia

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, la Antena 3, că dacă postul de premier ar reveni PNL, el ar fi gata să-şi asume funcţia, altă varianta nefiind posibilă.
"Dacă ar exista o majoritate parlamentară, sau PNL i-ar reveni postul de premier, aş fi gata să-mi asum această funcţie. Nu cred însă că este o variantă probabilă. Altă variantă nu ar fi. Este normal ca preşedintele partidului să-şi asume acest lucru", a declarat Antonescu.
Antonescu declarase, după BPC, că liberalii exclud orice participare la un Guvern "marionetă" al lui Traian Băsescu precizând totodată că pentru PNL nu există deocamdată un câştigător al alegerilor prezidenţiale.
După declaraţia de la Antena 3, liberalii s-au reunit în şedinţa CNEx, din care fac parte şi liderii organizaţiilor judeţene, pentru a discuta deciziile BPC şi despre opţiunile pe care le au, printre care intrarea la guvernare alături de PDL sau în altă formulă, sau rămânerea în opoziţie.
"PNL examinează cu toată seriozitatea ceea ce înseamnă interesul naţional, toate posibilităţile pentru ca România, după ce va avea un preşedinte oficial şi legitim, să găsească o rezolvare rapidă a crizei politice, a crizei guvernamentale şi, în sensul acesta, PNL face precizarea pentru toţi cei interesaţi că exclude orice participare la un Guvern marionetă a lui Traian Băsescu, că exclude orice colaborare la guvernare cu lideri politici care înţeleg să se comporte cu o dictatură a bunului plac, ca un partid unic, care înţeleg, au înţeles şi înţeleg în continuare să folosească instituţiile statului în folosul unui singur partid", a declarat Crin Antonescu.
Liderul PNL a precizat că BPC l-a mandatat, în calitate de preşedinte, să conducă toate discuţiile politice pe care liberalii le vor avea în perioada următoare cu forţele politice şi forţele societăţii civile pentru căutarea celor mai bune soluţii pentru guvernarea României.
Pe de altă parte, Antonescu a precizat că liberalii îşi exprimă încrederea că, în orele sau în zilele următoare, Curtea Constituţională va lua în calcul, va delibera şi va da o soluţie corectă contestaţiei care se referă la un proces electoral cu numeroase fraude, care au o miză maximă, şi anume funcţia de preşedinte al României.
"Aşteptăm cu încredere decizia CCR şi în niciun caz până atunci noi nu recunoaştem un câştigător al acestor alegeri prezidenţiale în turul II, contestate şi contestabile", a spus liderul PNL.
De asemenea, preşedintele PNL a menţionat că România are nevoie de un Guvern puternic şi credibil.
"România are nevoie de un guvern puternic, credibil, cu o majoritate parlamentară solidă, cu un program de guvernare care să dea soluţiile de care România are nevoie. Înainte de toate, noi însă ne gândim la cei care ne-au ales în turul I, care au urmat chemarea noastră în turul II (...) În faţa acestui electorat, obligaţia noastră principală este de a apăra regimul drepturilor şi libertăţilor din România, regimul democrat şi pluralist în România", a conchis Antonescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: Dacă postul de premier ar reveni PNL, aş fi gata să-mi asum funcţia.
 Vizualizări articol: 807 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu: Dacă postul de premier ar reveni PNL, aş fi gata să-mi asum funcţia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei