Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 nov 2009 - Anul XIV, nr. 280 (4266)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reacţii

Purtătorul de cuvânt al lui Băsescu susţine că imaginile în care preşedintele apare lovind un copil sunt serios şi deliberat trucate

Sever Voinescu, purtătorul de cuvânt al candidatului Traian Băsescu, a declarat, ieri, că imaginile în care preşedintele apare lovind un copil "sunt serios şi deliberat trucate", această filmare fiind "contrafăcută cu unicul scop de a-l lovi pe Băsescu în cursa pentru a obţine al doilea mandat".
Sever Voinescu a făcut apel la cei care deţin imaginile brute ale acestei înregistrări, care a fost făcută în 2004, la un miting electoral la Ploieşti, să le facă publice.
El a menţionat că echipa preşedintelui este în măsură să prezinte argumente că imaginile prezentate sunt deliberat trucate, că s-a intrat în faza “mizerabilă" a campaniei, pentru a-l opri pe actualul preşedinte din cursa electorală.
Voinescu a invitat la microfon o persoană pe care a prezentat-o ca fiind regizorul Lucian Blaga, specialist în montaj video, efecte speciale şi animaţie. Voinescu a ţinut să menţioneze că regizorul nu este rudă nici cu Vasile Blaga, nici cu poetul Lucian Blaga.
Acesta a spus că imaginile sunt trucate, invocând că din mişcarea mânii preşedintelui lipsesc o serie de cadre, că a fost folosită o "mască" pe o porţiune din frame-urile în care este reprezentat umărul stâng al şefului statului şi, de asemenea, că bărbia femeii din filmuleţ prezintă în anumite cadre îngroşări care nu se justifică.
Cotidianul "Gardianul" a publicat, joi seară, o filmare în care preşedintele Băsescu pare că ar fi lovit un copil peste faţă, în timpul unui miting electoral.
Într-o primă referire la conţinutul imaginii, preşedintele a refuzat să opineze dacă filmul este sau nu trucat.
După câteva ore, într-o declaraţie publică pe această temă, Băsescu a refuzat din nou orice comentariu asupra "calităţii" casetei difuzate.
"Vă pot spune ce văd eu pe caseta pe care o difuzaţi. M-am uitat foarte atent la emisiune. Văd o femeie disperată, cu care vorbeam, aproape în genunchi şi văd un copil care râde după ce se dă înapoi. Nu cred că un copil lovit, aşa cum spunea domnul Patriciu, întâi în plex şi pe urmă peste faţă, râde şi nu îşi pune mâinile la faţă sau la plex. Cred că s-a ajuns prea departe cu campania murdară şi asta arată disperarea", a spus el, în timpul aceleiaşi declaraţii de presă pe tema incidentului de la Ploieşti.

 

Mătuşa băiatului lovit de Băsescu spune că acesta nu mai vrea să vorbească despre incident, de teamă

Mătuşa băiatului care ar fi fost lovit de Băsescu la un miting electoral din 2004 susţine că după apariţia acelor imagini a început să primească "telefoane cu tentă de ameninţare" şi că nepotul său nu mai vrea să vorbească despre acel incident deoarece "se teme pentru viaţa sa şi a mamei sale".
Cecilia Gheorghe, mătuşa băiatului care apare în imaginile înregistrate la mitingul electoral de la Ploieşti din 2004, a declarat că s-a aflat la acel miting, însă nu era alături de Bogdan la momentul producerii incidentului şi, deci, nu a văzut ce s-a întâmplat.
Femeia a spus însă că, după încheierea mitingului, nepotul său i-a povestit că a fost lovit de Traian Băsescu, dar ea nu l-a crezut.
Aceasta a precizat că şi în urmă cu câţiva ani băiatul a readus în discuţie acel moment, însă nici de acea dată nu l-a crezut.
Referindu-se la mitingul electoral din 2004 de la Ploieşti, femeia a declarat că băiatul îl idolatriza pe Traian Băsescu, că îi plăcea foarte mult acesta ca persoană. Cecilia Gheorghe a confirmat informaţia potrivit căreia nepotul său s-a aflat pe scenă în timpul mitingului şi că, în loc să pronunţe numele lui Traian Băsescu, a pronunţat, pe scenă, numele lui Adrian Năstase şi al lui Ion Iliescu.
Femeia a mai spus că Traian Băsescu a fost cel care l-a dat jos de pe scenă de băiat, iar după ce a coborât acesta s-a apropiat din nou de scenă pentru a-şi cere scuze, moment în care a fost lovit.
Cecilia Gheorghe a adăugat că nepotul său nu mai vrea să vorbească cu nimeni despre acel incident, pentru că "se teme pentru viaţa lui, se teme pentru viaţa mamei lui, se tem pentru ei".
Întrebată dacă a primit telefoane de la politicieni, mătuşa băiatului a spus că a primit tot felul de telefoane, însă nu de la politicieni.
Ea a adăugat că a primit inclusiv telefoane cu tentă de ameninţare, respectiv telefoane de pe numere ascunse. "Ni se spunea că e bine să ne vedem de treaba noastră", a spus ea.
Femeia a adăugat că nepotul său este "un copil foarte deştept pentru vârsta lui, cu foarte mult bun simţ, care respectă oamenii, care nu a creat probleme altora".

 

Organizaţia "Salvaţi Copiii": Oricine îşi vede copilul lovit trebuie să facă o plângere la Poliţie

Preşedintele executiv de la "Salvaţi Copiii", Gabriela Alexandrescu, a declarat ieri, pentru MEDIAFAX, că orice părinte care îşi vede copilul lovit ar trebui să facă plângere la Poliţie, lucru pe care ar fi trebuit să-l facă şi familia minorului care ar fi fost lovit de preşedintele Băsescu.
Gabriela Alexandrescu a declarat că şi acum poate fi investigat cazul copilului care ar fi fost lovit în 2004 de preşedintele Traian Băsescu, un astfel de demers putând fi şi în interesul acestuia, dacă vrea să-şi dovedească nevinovăţia.
"Pentru ca cineva să fie sancţionat ar trebui ca cineva din familie să facă o plângere. Şi acum se poate investiga acest caz, pornind de la acea probă, să facă cercetări, să analizeze ce s-a întâmplat. De asemenea, Poliţia se poate autosesiza şi să facă cercetări. Ar fi şi în interesul preşedintelui să-şi probeze nevinovăţia", a mai spus preşedintele executiv de la Organizaţia "Salvaţi Copiii".
Gabriela Alexandrescu a explicat că pentru lovirea unui minor poate fi aplicată o amendă penală.
"La noi, pedeapsa fizică este încă acceptată de foarte mulţi oameni, care o consideră formă de educare. Orice părinte care îşi vede copilul lovit ar trebui să facă o plângere, pentru că nimeni nu are voie să lovească un copil. Acest incident ar trebui să fie un mesaj pe care adulţii ar trebui să-l ia în considerare. Poate ne gândim mai mult cum tratăm copiii şi nu pot să nu mă întreb ce căuta acel copil acolo, la acea oră, la adunări de acest tip", a mai spus Gabriela Alexandrescu.
Ea a adăugat că este greu să învinovăţească pe cineva fără să existe dovezi, dar a subliniat că, din punct de vedere moral, o astfel de situaţie nu poate fi acceptată, mai ales de la o persoană cu un asemenea statut.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Purtătorul de cuvânt al lui Băsescu susţine că imaginile în care preşedintele apare lovind un copil sunt serios şi deliberat trucate .
 Vizualizări articol: 211 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Purtătorul de cuvânt al lui Băsescu susţine că imaginile în care preşedintele apare lovind un copil sunt serios şi deliberat trucate1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Faptul e clar! trimis de
(28 nov 2009, 17:59:31
Nu este niciun trucaj, imaginile sunt reale, de aceea orice incercare de inducere in eroare agraveaza. Nu era nebun nimeni de la Gardianul sa se expuna rigorilor legii si oprobriului public prin publicarea, in aceste momente tensionate, a unor imagini trucate! Cred ca stafful de campanie l-a sfatuit foarte prost, intrucat o recunoastere (mai ales ca lovitura n-a fost puternica, a fost mai curand o "plesneala" jumatate in gluma-jumatate in serios) ar fi inchis subiectul fara nicio consecinta pentru Traian Basescu, dar asa... Si ca totul sa fie din ce in ce mai prost croit, de-a-n boulea cum spunea cineva, a facut si anuntul cu actionarea in instanta!!!

Abia de acum incep banuielile, discutiile despre minciuna, cinism si lasitate, de aceea repet: din toate solutiile posibile, s-au gasit cele mai proaste!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei