Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 nov 2009 - Anul XIV, nr. 276 (4262)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rezultatul alegerilor prezidenţiale din România, în atenţia presei germane

Rezultatul alegerilor prezidenţiale şi situaţia politică din România s-a aflat luni în atenţia cotidienelor germane, care se concentrează asupra posibilei fraudări a scrutinului prezidenţial prin turism electoral, relatează Deutsche Welle în pagina electronică.
Cotidianul Taz a publicat un editorial semnat de istoricul de origine bănăţeană, William Totok, care îi califică pe toţi candidaţii la preşedinţia României drept lipsiţi de credibilitate. Potrivit lui Totok, preşedintele este un "maestru al manipulărilor populiste", responsabil de criza guvernamentală. De asemenea, el susţine că referendumul ar reprezenta un atac la adresa "celei mai importante instituţii democratice", având ca principal scop să îi slăbească pe adversarii lui Traian Băsescu. Totodată, autorul susţine că Băsescu şi-a erodat şi mai mult prestigiul prin refuzul numirii lui Klaus Johannis în funcţia de premier.
"Cursă strânsă în Carpaţi" titrează Koelner Stadtanzeiger făcând o trecere în revistă a candidaţilor care au ajuns în cel de-al doilea tur al scrutinului prezidenţial, dar şi a acuzaţiilor de fraudă apărute pe durata acestui scrutin.
Cotidianul face referire şi la cauzele declanşării crizei guvernamentale în România, subliniind că "la începutul lunii octombrie, Partidul Social-Democrat (PSD) a denunţat coaliţia cu Partidul Democrat Liberal (PDL)", pentru ca apoi "Parlamentul să debarce Executivul condus de Emil Boc, iar ţara să fie condusă de atunci (...) de un cabinet interimar. Va fi misiunea noului şef al statului să desemneze un nou premier", notează Koelner Stadtanzeiger.
De asemenea, publicaţia evidenţiază importanţa acestei misiuni pe fondul "necesităţii de a se recâştiga încrederea FMI" pentru obţinerea împrumutului. "O luptă hotărâtă împotriva corupţiei precum şi asanarea bugetului public se aşteaptă mai degrabă din partea unui Guvern apropiat de Băsescu decât de la tabăra lui Geoană", conchide cotidianul, făcând referire la măsurile de austeritate şi reformele cerute de FMI.
Berliner Zeitung critică posibila fraudare a alegerilor prezidenţiale prin turism electoral, în vreme ce cotidianul austriac Die Presse aminteşte de situaţia creată înaintea balotajului de la prezidenţialele din 2004, când Traian Băsescu l-a învins pe Adrian Năstase.
Die Presse face referire la acţiunile de curtare a electoratului liberal începute de preşedintele în exerciţiu şi de liderul social-democrat, punând accent pe semnificaţiile victoriei repurtate de iniţiativa lui Băsescu de restructurare a Parlamentului. Potrivit cotidianului, faptul că "peste 87 la sută din alegători au aprobat reducerea numărului de parlamentari, iar peste 77 la sută s-au pronunţat pentru un Legislativ unicameral constituie un puternic indiciu referitor la gradul înalt de nemulţumire generat de un Parlament considerat corupt".
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rezultatul alegerilor prezidenţiale din România, în atenţia presei germane.
 Vizualizări articol: 297 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rezultatul alegerilor prezidenţiale din România, în atenţia presei germane0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei