Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 nov 2009 - Anul XIV, nr. 275 (4261)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Incidente la vot

Arestări şi reţineri în cazul unor persoane care au oferit mită electorală

Judecătoria Giurgiu a decis, duminică, arestarea a doi giurgiuveni acuzaţi că ofereau bani alegătorilor pentru a vota un anume candidat, informează surse judiciare, cazul constituind o premieră judiciară, de regulă Poliţia cercetându-i în libertate pe cei puşi sub acuzare pentru astfel de fapte.
Parchetul Judecătoriei Giurgiu a cerut instanţei, duminică, arestarea celor doi giurgiuveni, iar judecătorul a admis solicitarea, emiţând mandate pentru 15 zile.
Doi bărbaţi în vârstă de 41 şi, respectiv, 51 de ani, din Giurgiu, au fost reţinuţi, sâmbătă pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, fiind acuzaţi că ofereau bani alegătorilor pentru a-i determina să voteze cu un anumit candidat, potrivit reprezentanţilor IPJ Giurgiu.
Poliţia municipiului Giurgiu a fost sesizată telefonic prin serviciul unic de urgenţă 112 că două persoane încalcă prevederile Legii 370/2004 privind alegerea preşedintelui României, pentru că oferă sume de bani alegătorilor pentru a-i determina să voteze cu un anumit candidat.
Din verificările şi investigaţiile efectuate au fost identificaţi doi bărbaţi de 41, respectiv, 51 de ani, din Giurgiu, despre care mai multe persoane au declarat că le-au oferit câte 30 lei în schimbul voturilor lor.
Potrivit Legii 370/2004 privind alegerea preşedintelui, "oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze ori să nu voteze un anumit candidat se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la cinci ani şi interzicerea exercitării unor drepturi".

 

Un băcăuan care a dat mită electorală, reţinut pentru 24 de ore

Anchetatorii au reţinut ieri un bărbat din judeţul Bacău care a oferit, ieri, la cinci persoane câte 20 de lei, în schimbul votării unui anume candidat, promiţându-le că le va mai da o cantitate de vin şi pături.
Comisarul Christian Ciocan, reprezentantul Ministerului Administraţiei şi Internelor, a declarat că, duminică, în localitatea Racova, judeţul Bacău, unui bărbat i-a fost întocmit dosar penal după ce a transportat mai multe persoane, cărora le plătise câte 20 de lei pentru a vota şi cărora urma să le mai ofere pături şi vin.
Purtătorul de cuvânt al IJP Bacău, Narcisa Butnaru, a declarat, pentru MEDIAFAX, că băcăuanul este cercetat după ce a oferit la cinci alegători bani, promiţându-le că le va da, după ce-şi exprimă opţiunile electorale, vin şi pături.
Potrivit oficialului Poliţiei, bunurile promise au fost găsite în maşina băcăuanului cercetat.
Poliţiştii au decis reţinerea pentru 24 de ore a bărbatului.

 

Mită electorală şi la Făgăraş

În paralel, poliţiştii din Făgăraş au reţinut, pentru 24 de ore, o femeie, pentru că a dat câte 20 de lei unor alegători pentru a vota un anume candidat, soţul acesteia fiind căutat în acelaşi caz, informează surse judiciare.
Poliţiştii din municipiul Făgăraş, judeţul Braşov, au fost sesizaţi, duminică dimineaţă, cu privire la un caz de mită electorală, fiind anunţaţi că două persoane au oferit bani cetăţenilor pentru a vota cu un anumit candidat la alegerile prezidenţiale.
Într-un comunicat al Poliţiei Judeţene Braşov se arată că, din primele verificări, poliţiştii au stabilit că soţii Marius P. (26 ani) şi Viorica P. (24 ani) au oferit câte 20 de lei unui număr de cinci persoane, pentru a vota un anumit candidat la alegerile prezidenţiale, iar cercetările în acest caz continuă.
Bărbatul a reuşit să fugă, însă soţia sa a fost reţinută de poliţişti, în baza unei ordonanţe de 24 de ore, urmând a fi dusă în faţa unui procuror.
Parchetul va decide dacă va solicita instanţei de judecată arestarea femeii pentru mită electorală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arestări şi reţineri în cazul unor persoane care au oferit mită electorală.
 Vizualizări articol: 672 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arestări şi reţineri în cazul unor persoane care au oferit mită electorală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei