Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 nov 2009 - Anul XIV, nr. 275 (4261)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bilanţ electoral

1.059 de incidente electorale, 72 de infracţiunie şi amenzi de 160.000 de lei

Ministerul Administraţiei şi Internelor a informat că în ziua alegerilor s-au raportat 1.059 de incidente electorale, s-a înregistrat 72 de infracţiuni şi s-au aplicat 63 de sancţiuni, în valoare totală de 160.260 de lei.
Potrivit sursei citate, în mediul rural s-au raportat 534 de incidente, iar în mediul urban 525.
Cele mai numeroase infracţiuni: vot multiplu - 25, oferire de bani sau bunuri - 14, introducere a unui număr suplimentar de buletine - 4, împiedicarea dreptului de exercitare a votului - 3.
Situaţia pe judeţe din punctul de vedere al incidentelor legate de alegeri: Bucureşti - 118, Olt - 98, Călăraşi - 75, Dâmboviţa - 70, Argeş şi Mureş - 61, Buzău - 51.La polul opus din punct de vedere al incidentelor se situează Tulcea şi Botoşani câte 1, Vâlcea - 3, Arad, Covasna şi Harghita câte 4.
Printre ultimele incidente se numără cel din judeţul Maramureş, localitatea Chelmiţa, unde primarul aştepta alegătorii în faţa secţiei de votare pentru a le indica cu cine să voteze.

 

Îşi transporta colegii la altă secţie ca să voteze din nou

În localitatea Traian, din Bacău, un angajat al primăriei transporta colegi la o altă secţie de votare pentru a îi pune să voteze din nou.
În Ploieşti, un observator al unui partid politic a semnalat faptul că o persoană indica unei alte persoane într-o secţie de votare să nu voteze pentru referendum.
În Ciorani, Prahova, un bărbat a intrat cu mama lui în cabina de vot sub pretextul că aceasta nu vedea şi a ştampilat şi buletinele lui şi pe ale mamei sale. Apoi s-a dovedit că femeia nu avea acte medicale doveditoare a faptului că nu vedea.

 

Buletine de vot în plus

În oraşul Focşani (Vrancea) o femeie a observat că deja votase cineva pentru ea la referendum, în acest caz s-a constituit dosar penal pentru neglijenţă.
În localitatea Vârtoasele, judeţul Teleorman, doi bărbaţi au încercat să introducă două buletine de vot de acelaşi tip, în urma cercetărilor stabilindu-se că preşedintele comisiei secţiei de votare le dăduse buletinele în plus. Pentru cei trei s-au întocmit dosare penale.
În Brăila, poliţia a fost sesizată prin apel la 112 că doi cetăţeni au introdus două buletine de vot de acelaşi tip, pe care le primiseră de la un membru al comisiei de votare.

 

Vot multiplu

Biroul Judeţean Argeş a fost sesizat de un membru al unei formaţiuni politice că pe liste se află şapte coduri numerice personale reprezentând persoane care au votat de mai multe ori, la mai multe secţii de votare.
În localitatea Mischie din judeţul Dolj a încercat să voteze un bărbat care nu avea drept de vot, acestuia fiindu-i interzis până în 2014. S-a constituit dosar penal.
În Galaţi, un bărbat a încercat să voteze folosind cartea de identitate a fiului său.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 1.059 de incidente electorale, 72 de infracţiunie şi amenzi de 160.000 de lei.
 Vizualizări articol: 482 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1.059 de incidente electorale, 72 de infracţiunie şi amenzi de 160.000 de lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei