Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 nov 2009 - Anul XIV, nr. 269 (4255)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Botoşani: O fetiţă internată cu suspiciune de AH1N1 a murit, medicii spun că avea pneumonie

O fetiţă în vârstă de doi ani şi jumătate a murit, ieri, la Spitalul de Pediatrie "Cuvioasa Parascheva" din municipiul Botoşani, unde a fost internată cu suspiciune de gripă AH1N1, însă reprezentanţii DSP susţin că această suspiciune a fost înlăturată şi că fetiţa avea pneumonie.
Fetiţa a fost internată, ieri, la Spitalul de Pediatrie "Cuvioasa Parascheva" din municipiul Botoşani, unde a fost adusă cu o ambulanţă, iniţial medicii suspectând că aceasta are gripă AH1N1. La aproximativ două ore de la internare, fetiţa a murit.
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani spun că iniţial copilul a fost suspect de gripă AH1N1, însă această suspiciune a fost înlăturată, stabilindu-se că fetiţa avea pneumonie.
Medicul epidemiolog al Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, dr. Ecaterina Chihaia, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că "fetiţa a murit în urma unei pneumonii care i-a provocat o insuficienţă respiratorie acută".
Potrivit sursei citate, cauza exactă a decesului va fi cunoscută luni, când va fi făcută necropsia.
O echipă de medici s-a deplasat la domiciliul fetei din comuna Vorona, pentru anchetă epidemiologică.
Ecaterina Chihaia a mai precizat că încă nu a reuşit să ia legătura cu părinţii copilului pentru că aceştia nu au lăsat nici un număr de telefon pentru a putea fi contactaţi.
"Personal, nu am ridicat suspiciunea decesului din cauza virusului AH1N1. Precizez că pe lista persoanelor monitorizate pentru gripa nouă nici un caz nu este din zona din care vine fetiţa" a mai spus medicul epidemiolog botoşănean.
Potrivit reprezentanţilor Spitalului de Pediatrie din Botoşani, fetiţa a fost adusă la spital în jurul orei 04.00, în stare foarte gravă, fiind internată la secţia de terapie intensivă, iar medicii au luat în calcul complicaţii din cauza virusului AH1N1.
"Fetiţa a fost adusă la noi cu tuse, stare febrilă, respiraţie extrem de dificilă, insuficienţă cardio-respiratorie, iar la radiografie a fost confirmată o pneumonie. În jurul orei 06.00, însă, fetiţa a decedat", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, directorul Spitalului de Copii Botoşani, Silvana Tudorache.
Ea a precizat că este aşteptat rezultatul necropsiei pentru a se stabili cauza exactă a decesului fetiţei.
Conform sursei citate, salonul în care a fost internată fetiţa a fost deja dezinfectat.
Gripa de tip AH1N1 a fost suspicionată drept cauză a morţii şi în cazul unui bărbat din Botoşani. Acesta a decedat marţi, iar în urma necropsiei s-a stabilit că bărbatul a murit în urma unei pneumonii, şi nu din cauza gripei AH1N1, aşa cum a susţinut familia acestuia.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Botoşani: O fetiţă internată cu suspiciune de AH1N1 a murit, medicii spun că avea pneumonie.
 Vizualizări articol: 497 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Botoşani: O fetiţă internată cu suspiciune de AH1N1 a murit, medicii spun că avea pneumonie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei