Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 nov 2009 - Anul XIV, nr. 267 (4253)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Poliţiştii pot lua câte 4 zile concediu neplătit în noiembrie şi decembrie, cadrele militare câte 6

Ministrul interimar al Internelor, Vasile Blaga, a semnat, joi, Ordinul pentru diminuarea cheltuielilor de personal în minister, astfel că poliţiştii şi funcţionarii publici pot lua câte patru zile lucrătoare concediu neplătit în noiembrie şi decembrie, iar cadrele militare câte şase calendaristice.
În baza ordinului semnat joi, funcţionarii publici, personalul contractual şi poliţiştii îşi pot lua câte patru zile lucrătoare de concediu fără plată în lunile noiembrie şi decembrie, iar cadrele militate, soldaţii şi gradaţii voluntari îşi pot lua câte şase zile calendaristice, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).
O altă posibilitate este ca programul de lucru să fie redus cu un număr de ore echivalent celui de zile libere fără plată, menţionează MAI.
În cazul respingerii uneia din măsurile amintite, conducerea ministerului poate dispune una echivalentă celor de mai sus.
Ordinul mai prevede obligativitatea asigurării continuităţii serviciului de interes public, astfel încât acordarea zilelor libere fără plată să nu afecteze capacitatea operativă şi de intervenţie a structurilor MAI.
La discuţiile privind elaborarea ordinului au participat reprezentanţi ai sindicatelor din MAI, cât şi cei ai organizaţiilor profesionale, potrivit sursei citate.
La începutul săptămânii, sindicaliştii de la Pro Lex susţineau că poliţiştii nu vor efectua concediul fără plată în orice condiţii, cerând planificarea consecutivă a celor patru zile pe care trebuie să le ia în fiecare lună până la sfârşitul anului şi precizând că nu vor mai efectua ore suplimentare.
Sindicaliştii spuneau că trimiterea forţată a poliţiştilor în concediu fără plată, coroborată cu deficitul de personal şi lipsa logisticii minime necesare, constituie "un atentat la ordinea publică şi implicit la siguranţa cetăţeanului".
"Poliţiştii membrii Sindicatului Pro Lex, nu sunt de acord cu efectuarea concediului fără plată în orice condiţii. Astfel, dacă guvernanţii ne trimit în concediu fără plată, nici poliţiştii nu vor manifesta înţelegere şi cer planificarea consecutivă a celor patru zile din fiecare lună. Inabilităţile guvernanţilor îi determină pe poliţişti să nu mai fie dispuşi sub nici o formă la muncă patriotică. Trebuie să fim bine înţeleşi că nu vom mai accepta sub nici o formă munca forţată peste timpul normal de lucru de 8 ore", susţineau, luni, sindicaliştii.
Ei cred că guvernanţii nu şi-au pus problema cum se vor desfăşura activităţile de ordine şi siguranţă publică la posturile de poliţie cu un singur lucrător.
"Din nefericire guvernanţii ne cer nouă poliţiştilor să ne îndeplinim atribuţiile după legi speciale şi chiar mai mult, iar când vine vorba de remunerare suntem trataţi cu legi unice de salarizare şi pensionare", se mai arată în comunicat.
Potrivit legii privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, poliţiştii sunt obligaţi ca până la finele anului 2009 să efectueze opt zile lucrătoare fără plată, câte patru zile în fiecare din lunile noiembrie şi decembrie.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii pot lua câte 4 zile concediu neplătit în noiembrie şi decembrie, cadrele militare câte 6.
 Vizualizări articol: 306 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poliţiştii pot lua câte 4 zile concediu neplătit în noiembrie şi decembrie, cadrele militare câte 60.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei