Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 nov 2009 - Anul XIV, nr. 267 (4253)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

OMS recomandă administrarea rapidă de antivirale pacienţilor care prezintă riscuri

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) le-a cerut joi medicilor să administreze rapid medicamente antivirale pacienţilor care prezintă riscuri pentru a evita dezvoltarea unor boli grave şi aglomerarea spitalelor, relatează AFP.
Aceste recomandări vizează trei grupuri de risc, a declarat un expert al OMS, Niki Shindo, într-o conferinţă de presă.
"În primul rând, persoanele cu riscuri trebuie tratate cu antivirale cât mai curând posibil dacă prezintă simptome de gripă, şi anume femeile însărcinate, copiii cu vârsta sub doi ani şi persoanele care au afecţiuni complementare", a explicat aceasta.
Celelalte două grupuri de risc care vor trebui vaccinate rapid includ persoanele ale căror simptome se agravează rapid, în special care prezintă dificultăţi respiratorii şi febră mare timp de peste trei zile, şi persoanele care suferă de pneumonie. Acestea trebuie să primească în acelaşi timp şi antibiotice, potrivit OMS.
Shindo a insistat de asemenea pe faptul că "marea majoritate" a cazurilor de gripă A H1N1 sunt uşoare, iar pacienţii îşi revin în câteva zile fără nici un tratament sau spitalizare.
OMS nu recomandă persoanelor sănătoase să ia medicamente antivirale în mod "preventuv" sau în cazul unor "răceli uşoare".
OMS a decis reviziuirea recomandărilor în urma studiilor care arată că administrarea medicamentelor ca Tamiflu permit evitarea apariţiei cazurilor severe care ar putea provoca decesul pacientului în câteva zile.
De altfel, doctorul Shindo a precizat că în trei state, Ucraina, Afghanistan şi Mongolia, au spitalele blocate din cauza gripei A H1N1.
În cazul Ucrainei, proporţia cazurilor grave este încă inferioară celei înregistrate în emisfera sudică. Unele persoane par să fi fost internate în urma unor simptome uşoare, a precizat Shindo.
Potrivit ultimelor date ale OMS, date publicităţii vineri, virusul A H1N1 a provocat moartea a 6.071 de persoane în lume în ultimele şapte luni.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului OMS recomandă administrarea rapidă de antivirale pacienţilor care prezintă riscuri.
 Vizualizări articol: 511 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OMS recomandă administrarea rapidă de antivirale pacienţilor care prezintă riscuri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei