Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 nov 2009 - Anul XIV, nr. 260 (4246)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul suplimentează fondurile pentru vaccin şi decide importul de doze pentru copii

Guvernul a decis, ieri, suplimentarea fondurilor alocate pentru producerea dozelor de vaccin împotriva gripei AH1N1 şi achiziţionarea din străinătate a 500.000 fiole de vaccin pentru copii, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.
"Noi cantităţi de vaccin produse de Institutul Cantacuzino vor fi livrate după 20 noiembrie", au mai arătat sursele citate.
Informaţiile au fost confirmate, la sfârşitul şedinţei, de premierul interimar, Emil Boc, care a precizat că dozele de vaccin, destinate copiilor cu vârste cuprinse între 6 luni şi 15 ani, vor fi achiziţionate din străinătate în regim de urgenţă, astfel încât copiii şi adulţii să fie vaccinaţi simultan, începând cu 26 noiembrie. Costul total al comenzii este de 2,2 milioane euro.
El a explicat comanda din străinătate prin faptul că acea cantitate de cinci milioane de doze vaccin pregătite de Institutul Cantacuzino sunt destinate persoanelor în vârstă de peste 15 ani.
În şedinţa de ieri, Fondurile alocate de Guvern au fost suplimentate cu 21 milioane lei pentru dublarea cantităţii de doze vaccin produse de Institutul Cantacuzino, de la cinci la zece milioane fiole, costul total al comenzii ridicându-se la 42 milioane lei.
Dintre acestea, cinci milioane doze vor fi livrate până la sfârşitul acestui an, iar restul de cinci milioane doze vor fi distribuite în 2010.
Până la sfârşitul anului vor mai fi achiziţionate 4,2 milioane măşti protecţie, acestea urmând să fie distribuite în unităţile de învăţământ şi alte locaţii.
Potrivit datelor prezentate de şeful Guvernului, în România au fost înregistrate până în prezent 707 cazuri de îmbolnăvire cu virusul AH1N1, dintre care 209 cazuri se află încă sub tratament, fără să fie semnalat nici un deces.
Boc a mulţumit corpului medical pentru modul în care situaţia a fost gestionată până în prezent.
Ministrul interimar al Sănătăţii, Adriean Videanu, a declarat anterior că Executivul va aloca, în şedinţa de ieri, fonduri din rezervă pentru suplimentarea comenzii la Institutul Cantacuzino de la cinci la zece milioane de fiole de vaccin împotriva gripei AH1N1.
El a precizat că suma de 21 de milioane de lei a fost deblocată din bugetul Ministerului Sănătăţii, banii fiind trimişi deja către spitale.
Ministrul interimar a arătat, totodată, că în şedinţa de ieri a Guvernului se va discuta despre deblocarea a 26 milioane de lei din rezerva Guvernului - pentru suplimentarea comenzii de vaccinuri - dar şi despre un împumut de 12 milioane de Euro de la Banca Mondială pentru gestionarea situaţiei privind gripa AH1N1.
Videanu a arătat că până la sfârşitul lunii noiembrie vor exista deja două milioane de doze de vaccin.
Întrebat câte doze de vaccin sunt disponibile, în condiţiile în care vaccinarea începe pe 26 decembrie, Videanu a precizat: "Acum două zile aveam 1.400.000 de doze de vaccin înfiolat. Până la sfârşitul lunii noiembrie vom depăşi cu mult două milioane".
CSAT a decis, marţi, în şedinţa în care s-a analizat evoluţia gripei A/H1N1, suplimentarea fondurilor pentru achiziţia de echipamente, medicamente, mijloace de protecţie şi vaccinuri, apreciind totodată că, din punct de vedere medical, situaţia din România este sub control.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul suplimentează fondurile pentru vaccin şi decide importul de doze pentru copii.
 Vizualizări articol: 519 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul suplimentează fondurile pentru vaccin şi decide importul de doze pentru copii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei