Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 nov 2009 - Anul XIV, nr. 260 (4246)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Guvernul se va consulta cu partide, dar şi cu FMI şi CE asupra formulei de promovare a bugetului

Guvernul se va consulta cu partidele politice, dar şi cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană asupra celei mai bune formule constituţionale pentru promovarea în Parlament a proiectului de buget pentru anul viitor, a declarat, ieri, premierul interimar, Emil Boc.
El a arătat că s-a intrat "în procedură accelerată" pentru finalizarea proiectului de buget şi că formula constituţională de promovare va fi stabilită prin consultare atât cu partidele, cât şi cu FMI şi CE.
Şeful Guvernului se va întâlni, joi, cu delegaţia FMI, pentru a discuta şi despre proiectul de buget pentru 2010, au declarat anterior, agenţiei MEDIAFAX, surse oficiale.
Parlamentul a adoptat, ieri, Hotărârea prin care solicită Guvernului să transmită proiectul privind bugetul pe 2010 şi declaraţia privind respectarea angajamentelor faţă de FMI.
În hotărâre se arată că Parlamentul solicită Guvernului României să trimită, în cel mai scurt timp, prin derogare de la articolul 26 al 3 din Legea 90/2001 de organizare şi funcţionare a Guvernului, proiectele de lege privind bugetul de stat şi al asigurărilor sociale de stat. Parlamentarii PDL s-au abţinut la vot.
Ministrul interimar al Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat însă că hotărârea Parlamentului prin care se solicită Guvernului să transmită bugetul pentru anul viitor este nelegală şi neconstituţională, deoarece o astfel de hotărâre nu poate modifica Legea care interzice Cabinetului demis să adopte legi.
Ministrul a mai declarat, agenţiei MEDIAFAX, că o soluţie ar fi ca Legea de organizare a Guvernului, care interzice unui Cabinet demis să adopte proiecte de legi, să fie modificată printr-o iniţiativă legislativă a unui parlamentar sau grup de parlamentari.
Iniţiativa legislativă nu ar avea însă efecte decât după ce va fi adoptată de Parlament, promulgată de preşedinte şi publicată în Monitorul Oficial.
Adoptarea proiectului de buget pentru 2010 este una dintre condiţiile incluse în acordul încheiat cu Fondul Monetar Internaţional, pentru eliberarea în luna decembrie a unei tranşe din împrumut.
Delegaţia FMI se află în România pentru a doua evaluare a acordului de finanţare.
România are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD, urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Guvernul se va consulta cu partide, dar şi cu FMI şi CE asupra formulei de promovare a bugetului.
 Vizualizări articol: 258 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Guvernul se va consulta cu partide, dar şi cu FMI şi CE asupra formulei de promovare a bugetului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei