Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 oct 2009 - Anul XIV, nr. 253 (4239)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cuantumul alocaţiei pentru copii, stabilit în funcţie de veniturile salariale ale familiilor

Senatorii au adoptat, ieri, o iniţiativă legislativă potrivit căreia cuantumul alocaţiei de stat pentru copii va fi stabilit în funcţie de veniturile salariale ale familiilor, variind între 25 şi 5 la sută din valoarea salarului de bază minim brut pe ţară.
Iniţiativa legislativă, elaborată de un grup de parlamentari PNL, senatorii Constantin Sever Cibu, Emilian Valentin Frâncu, Cezar Mircea Măgureanu, Vasile Mustăţea, Vasile Nedelcu şi deputaţii Octavian-Marius Popa şi Horea-Dorin Uioreanu, a fost adoptată după ce liderii tuturor grupurilor parlamentare au convenit să susţină actul normativ în pofida raportului de respingere propus plenului de Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială.
Propunerea legislativă pentru modificarea legii 61/19931 privind alocaţia de stat pentru copii primise un raport de respingere din partea membrilor comisiei, care apreciaseră că acordarea alocaţiei este un drept universal al copilului consfinţit de Constituţie şi nu a părinţilor şi, ca atare, acordarea acesteia în funcţie de veniturile părinţilor creează discriminări între copii şi încalcă prevederile legii fundamentale.
Potrivit prevederilor iniţiativei legislative, cuantumul lunar al alocaţiei de stat pentru copii ar urma să fie majorat anual, prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Muncii, Familiei şi protecţiei Sociale.
Alocaţia va reprezenta 25 la sută din valoarea salarului de bază minim brut pe ţară pentru copiii care provin din familiii cu venituri salariale mai mici de 1500 de lei, 20 la sută din valoarea salarului de bază minim brut pe ţară pentru copiii din familiile cu venituri salariale între 1.500 şi 2.500 de lei, 15 la sută din valoarea salarului de bază minim brut pentru copiii ale căror familii realizează venituri salariale între 2.500 şi 3.500 de lei.
În cazul copiilor care provin din familiii cu venituri salariale între 3.500 şi 6.000 de lei, alocaţia de stat ar urma să reprezinte 10 la sută din valoarea salarului de bază minim brut pe ţară, pentru copiii ale căror familii realizează venituri salariale de peste 6.000 de lei alocaţia urmând să fie în cuantum de 5 la sută din valoarea salarului de bază minim brut pe ţară.
Iniţiativa legslativă, care are caracter organic, a fost dezbătută de Senat în calitate de primă Cameră sesizată.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cuantumul alocaţiei pentru copii, stabilit în funcţie de veniturile salariale ale familiilor.
 Vizualizări articol: 546 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cuantumul alocaţiei pentru copii, stabilit în funcţie de veniturile salariale ale familiilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei