Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 oct 2009 - Anul XIV, nr. 250 (4236)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul Croitoru, format din 14 ministere, cu miniştri PDL şi tehnocraţi

Premierul desemnat, Lucian Croitoru, a anunţat ieri că a transmis Parlamentului lista unui Guvern format din 14 ministere, din care fac parte şapte miniştri din Cabinetul actual, cât şi tehnocraţi, precum Bogdan Aurescu şi Mihai Şeitan.
Lista Guvernului propus de Croitoru este formată din : Gheorghe Pogea - Finanţe, Emeric Saghi - Administraţie şi Interne, Radu Berceanu - Transporturi şi Comunicaţii, Bogdan Aurescu - Externe, Adriean Videanu - Economie şi Comerţ, Daniel Funeriu - Educaţie, Cercetare, Tineret şi Sport, Vasile Blaga - Dezvoltare Regională şi Turism, Mihai Şeitan - Muncă, Cătălin Predoiu - Justiţie, Adrian Rădulescu - Agricultură, Cristian Vlădescu - Sănătate, Theodor Paleologu - Cultură, Sulfina Barbu - Mediu, Mihai Stănişoară-Apărare.
În Guvernul Croitoru, Ministerul Comunicaţiilor va fi comasat cu cel al Transporturilor, Ministerul Tineretului şi Sportului va fi inclus în Ministerul Educaţiei, iar Ministerul Turismului va fi preluat de către Ministerul Dezvoltării Regionale.
Ministerul pentru IMM şi cel pentru Relaţia cu Parlamentul vor fi desfiinţate.



Croitoru: Am primit asigurări de la preşedinte şi PDL că voi fi învestit de o majoritate

Lucian Croitoru a afirmat, ieri, că a primit "asigurări" atât din partea preşedintelui Traian Băsescu, cât şi de la liderii PDL că va fi învestit în Parlament de o majoritate parlamentară, având în vedere contextul economico-financiar.
"Am hotărât să îmi asum răspunderea de a duce la îndeplinire mandatul încredinţat de preşedintele României. Reamintesc că am început discuţiile cu PDL, care mă sprijină, am avut negocieri cu alianţa politică a PSD-PC, am avut discuţii cu PNL şi reprezentanţii minorităţilor din Parlament şi, de asemenea, cu UDMR. După ce aceştia din urmă mi-au comunicat că nu îmi vor da votul, m-am reîntâlnit cu PDL şi cu preşedintele României. Am primit asigurări, atât de la PDL, cât şi de la preşedintele României, că, având în vedere împrejurările economico-financiare actuale, voi fi învestit de o majoritate parlamentară", a spus Croitoru.
Premierul desemnat a arătat că aceste asigurări au reprezentat pentru el un bun temei să acţioneze în continuare şi să formeze o echipă guvernamentală apelând la oameni capabili să soluţioneze problemele cu care se confruntă ţara.
El a amintit că nu este politician şi a asigurat că nici nu intenţionează să intre în politică şi a apreciat că Parlamentul va judeca formula guvernamentală propusă atât din perspectivă politică, dar şi din perspectivă economică şi financiară.
"Am judecat cu mare atenţie, împreună cu colegii care au acceptat să facă parte dintr-un eventual guvern condus de mine, şi vreau să vă spun că deşi aparent foarte multe prognoze, analize, verdicte date de diverşi analişti mă creditează cu şanse destul de mici, eu cred că şansele noastre sunt destul de mari, iar aceasta se datorează faptului că cei care au dat o şansă destul de mică au judecat dintr-o perspectivă eminamente politică. Pe această bază spun că şansele sunt relativ mari, nu relativ mici, cum sunt date acum de foarte mulţi analişti", a apreciat Croitoru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul Croitoru, format din 14 ministere, cu miniştri PDL şi tehnocraţi.
 Vizualizări articol: 895 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Guvernul Croitoru, format din 14 ministere, cu miniştri PDL şi tehnocraţi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei