Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 oct 2009 - Anul XIV, nr. 246 (4232)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Băsescu:

Croitoru va prezenta un Guvern cu oameni cu "reputaţie recunoscută"

Preşedintele Traian Băsescu a declarat pe site-ul Hotnews că Lucian Croitoru va propune Parlamentului un Guvern cu mai puţini miniştri şi că acesta va pune accentul pe oameni cu "reputaţie recunoscută" în domeniu, indiferent dacă sunt sau nu angajaţi politic.
"Premierul desemnat lucrează, cu certitudine va propune Parlamentului un cabinet cu mai puţini miniştri", a spus şeful statului răspunzând întrebărilor cititorilor.
El a adăugat că premierul desemnat "va pune accentul pe oameni cu reputaţie recunoscută în domeniu, fie că sunt angajaţi politic sau nu".
Şeful statului a repetat într-un răspuns că "în orice caz, dizolvarea Parlamentului este de nedorit, dar nu poate fi exclusă ca soluţie constituţională de deblocare a unei crize politice".
"Oricare dintre variante va fi aplicată, important este să ne asigurăm ca o vom aplica pe aceea care nu ne duce la pierderea tranşelor de la FMI şi UE. Acest lucru trebuie negociat cu Fondul", a spus Băsescu.

 

Croitoru: Nu exclud ca oameni care au fost în Guvern să mai fie

Premierul desemnat, Lucian Croitoru, a declarat, ieri, după întâlnirea cu PDL, că nu exclude ca în Guvernul pe care îl formează în aceste zile să fie păstraţi actuali miniştri.
Întrebat dacă ar păstra vreun ministru din actuala formulă guvernamentală, Croitoru a răspuns: "Nu exclud ca oameni care au fost în Guvern să mai fie". El a menţionat că în întâlnirea cu PDL s-a discutat despre principiile după care se formează Guvernul.
Lucian Croitoru a mai declarat că mesajul cheie pe care l-a transmis în întâlnirea cu PDL a fost că "tot ceea ce urmează în ţară depinde de grija cu care va fi folosit banul public".
Croitoru a precizat că astăzi va avea discuţii şi cu celelalte partide parlamentare şi cu grupul minorităţilor, acesta fiind doar începutul procesului de consultare. El nu a dorit să spună ce ministere ar putea prelua PDL.

 

Croitoru: Voi cere PSD două-trei nominalizări pentru şefia Internelor

Croitoru a mai declarat că intenţionează să ceară PSD două-trei nominalizări pentru conducerea MAI.
"Eu intenţionez să obţin o majoritate pentru a prezenta Guvernul în Parlament", a anunţat Croitoru, precizând că "ar fi dorit să înceapă negocierile cu PSD". "După cum aţi văzut, aceste negocieri cu PSD vor avea loc mâine (astăzi, n.r.), la Palatul Parlamentului, la ora 14.00", a mai spus Croitoru.
El a anunţat că va cere PSD desemnarea a două-trei nume pentru Ministerul de Interne. "O să le cer două trei nominalizări pentru postul de ministru de interne", a precizat Croitoru.

 

Opoziţia cere o nouă consultare

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, ieri, că preşedinţii celor cinci formaţiuni de opoziţie îi vor scrie, astăzi, preşedintelui Băsescu, cerându-i să constate eşecul nominalizării lui Lucian Croitoru la funcţia de premier şi solicitând o nouă consultare cu partidele.
Geoană a spus că preşedinţii PSD, PC, PNL, UDMR şi liderul grupului minorităţilor din Parlament vor adopta, astăzi, o declaraţie politică pe care o vor adresa preşedintelui Traian Băsescu.
"Îi vom solicita să constate eşecul demersului de formare a unei majorităţi în jurul domnului Croitoru şi vom sugera preşedintelui Traian Băsescu şi domnului Croitoru depunerea mandatului şi intrarea într-o logică onestă de construire a unui guvern legitim, cu deplină capacitate de a funcţiona, nu într-o formulă demisă, cum este cazul guvernului Boc", a detaliat Geoană.

 

Năstase: Croitoru ar trebui să ia lucrurile "sportiv" şi să-şi depună mandatul

Liderul PSD Adrian Năstase a declarat, ieri, că premierul desemnat, Lucian Croitoru, ar trebui să ia lucrurile "sportiv" şi să-şi depună mandatul, deoarece nu are sprijin în Parlament, fostul prim-ministru referindu-se, astfel, la propunerea ca social-democraţii să facă nominalizări pentru MAI.
"Cred că, în mod normal, întâlnirea de mâine (marţi-n.r.) trebuie să fie o întâlnire foarte simplă, de informare, o chestiune de eleganţă în care să i să spună domnului Croitoru că lucrurile rămân aşa cum au fost stabilite, în sensul că aceste partide au propriul candidat pe care îl susţin în continuare şi doresc ca această majoritate a lor să fie respectată şi de preşedintele României", a spus Năstase, la întrebarea privind propunerea lui Lucian Croitoru ca PSD să facă două-trei nominalizări pentru Ministerul de interne.
Liderul PSD a arătat că lui Lucian Croitoru îi va fi foarte greu să discute cu partidele despre programul de guvernare sau despre "membrii unei eventuale echipe" de guvernare cu care el ar veni, având în vedere că partidele care au format o majoritate în Parlament au un punct de vedere şi un candidat propriu.
"Sper ca domnul Lucian Croitoru să ia lucrurile în mod sportiv, să ia notă de faptul că nu are sprijin în Parlament şi, probabil, concluzia firească ar fi aceea de a da înapoi acest mandat, de a refuza să meargă mai departe, cu atât cu cât Traian Băsescu a anunţat că are în vedere deja o soluţie, pe care am bănuit-o de la început, aceea de continuare în formula guvern interimar Boc, cu aceleaşi persoane la ministerele importante, inclusiv la ministerul de interne", a precizat Năstase.

 

Băsescu: Cu Iohannis se instala o linişte ca cea de pe vremea lui Iliescu, sub care a înflorit mafia

Preşedintele Traian Băsescu a declarat răspunzând întrebărilor cititorilor Hotnews că dacă ar fi acceptat numirea lui Klaus Iohannis în funcţia de premieră s-ar fi instalat o linişte ca pe vremea lui Ion Iliescu, sub care "a înflorit o mafie economică şi politică".
"Sunt conştient că se instala liniştea peste ţară. Ar fi fost o linişte ca pe vremea lui Ion Iliescu, când sub el a înflorit o mafie economică şi politică, cu care lupt de la începutul anului 2005, dar cu care n-am fi făcut niciodată compromisuri. Lipsa compromisurilor cu acest sistem mafiot mi-a făcut mandatul foarte greu, dar cred ca am adoptat soluţia corectă", a explicat şeful statului.
"Cum vi s-ar părea ca România să aibă un Guvern condus de un premier stabilit de Voiculescu, Hrebenciuc şi Iliescu? Mie nu mi s-ar părea bine pentru România, în orice caz. Acest lucru nu-l înţeleg la domnul Iohannis", a mai spus Băsescu.
El a reluat afirmaţiile potrivit cărora Klaus Iohannis nu s-a numărat printre opţiunile sale la funcţia de premier deoarece a fost propus de "Voiculescu, Hrebenciuc, Ion Iliescu, Mircea Geoană, Crin Antonescu, Marko Bela".
"Klaus Iohannis nu a fost una din opţiunile mele pentru că ştiu foarte bine oamenii care au stabilit că el va fi candidatul. Şi aceştia se numesc: Voiculescu, Hrebenciuc, Ion Iliescu, Mircea Geoană, Crin Antonescu, Marko Bela. Dacă acesta este premierul pe care şi-l doresc ei, nu poate fi şi premierul pe care-l accept eu. Au mizat pe naivitatea domnului Iohannis, pe care vreau să ştiţi că-l respect ca primar", a explicat şeful statului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Croitoru va prezenta un Guvern cu oameni cu "reputaţie recunoscută".
 Vizualizări articol: 507 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Croitoru va prezenta un Guvern cu oameni cu "reputaţie recunoscută"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei