Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 oct 2009 - Anul XIV, nr. 246 (4232)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Control în unităţile care vând produse de slăbit aduse din China

Ministerul Sănătăţii a cerut Direcţiilor de Sănătate Publică să facă un nou control în unităţile care vând produse pentru slăbit aduse din China, după ce, în iunie, au fost retrase zeci de mii de cutii Superslim şi Capsula de slăbit, în urma alertei Uniunii Europene privind compoziţia substanţelor.
"Este vorba despre Capsula de slăbit şi Superslim. S-au identificat mai multe cutii, adică 17 de Superslim şi două privind Capsula de slabit, care au fost blocate şi oprite de la comecializare, urmând ca imediat să facem analize şi să identificăm dacă sunt conforme", a declarat, ieri, directorul Inspecţiei Sanitare de Stat, Adrian Călugăru.
El a precizat că Ministerul Sănătăţii a cerut să fie identificate produsele de acest fel şi să fie făcute analizele ce se impun, apoi să se prezinte un raport complet în acest caz.
"Trebuie să identificăm dacă produsele au buletin de analiză, dacă din lotul din vară au fost retrase de la comercializare produsele pentru care UE a transmis alerta, pentru a avea o imagine de ansamblu în acest caz. Analiza produselor trebuie să arate că Superslim şi Capsula de slăbit nu conţin substanţa interzisă. Este vorba de sibutramină, un derivat de amfetamină care, într-o cantitate necontrolată, poate provoca persoanelor ce iau acel supliment alimentar tot felul de efecte secundare, precum nervi, irascibilitate, probleme de ritm cardiac şi lipsa poftei de mâncare", a adăugat Călugăru.
Potrivit medicului, din vară anumite loturi trebuiau retrase de pe piaţă.
"Extindem cercetarea şi asupra altor loturi din aceste produse. Mai mult ca sigur au avut sibutramină", a mai spus directorul Inspecţiei Sanitare de Stat.
Producătorul este Guangzhou Youfang Helth Careproduct Technology Development co.ltd, China, iar importatorul este SC Naturalia Diet SRL din Piteşti.
Dintre unităţile distribuitoare, şase nu aveau în stoc produse Superslim şi Capsula de slăbit, două aveau numai Capsula de slăbit şi una avea ambele produse la comercializare.
Amfetamina este o amină, sub forma de lichid incolor, cu efect stimulator asupra sistemului nervos central şi a celui periferic, ameliorând starea de oboseală şi producând o stare de bine. Abuzul de amfetamine este însoţit de reacţii emoţionale (subiectul devine energic, vesel, vorbăreţ, poate deveni agresiv) şi somatice (hipertensiune arterială, frisoane, greaţă şi vomă). Manifestările supradozării acute constau în agitaţie, confuzie, halucinaţii, stare de panică, tulburări cardiovasculare (aritmii, hipertensiune) şi tulburări digestive (greaţă, vărsături, diaree, crampe abdominale).
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Control în unităţile care vând produse de slăbit aduse din China.
 Vizualizări articol: 757 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Control în unităţile care vând produse de slăbit aduse din China0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei