Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 oct 2009 - Anul XIV, nr. 246 (4232)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc cere Parlamentului să majoreze plafonul pentru ajutoare de încălzire, după ce l-a redus prin OU

Premierul interimar, Emil Boc, a cerut, ieri, Parlamentului să majoreze în regim de urgenţă plafonul de venituri luat în calcul pentru acordarea ajutoarelor de încălzire, după ce tot Executivul a decis, în urmă cu două săptămâni, să reducă această limită, restrângând astfel numărul de beneficiari.
El a arătat că plafonul maxim de venituri va fi majorat din nou la 615 lei, de la nivelul stabilit recent de Guvern, de 425 lei.
Boc a motivat că decizia Guvernului de reducere a plafonului, din urmă cu două săptămâni, s-a bazat pe o analiză anterioară a Ministerului Muncii.
Guvernul Boc nu mai poate modifica OU privind acordarea ajutoarelor de încălzire, deoarece nu mai are dreptul de a aproba ordonanţe de urgenţă.
Agenţia MEDIAFAX a relatat, săptămâna trecută, că plafonul maxim de venituri pe membru de familie luat în calcul de Guvern pentru subvenţionarea facturii de încălzire a locuinţei a fost semnificativ redus de Executiv comparativ cu limitele de venituri din anii trecuţi, din categoria beneficiarilor fiind astfel excluse persoanele cu un venit mai mare de 425 lei.
Într-un document obţinut de MEDIAFAX, Guvernul justifică reducerea plafoanelor prin faptul că, în condiţiile actuale, determinate de criza economică şi de imposibilitatea susţinerii din bugetul actual a tuturor formelor de protecţie socială, este necesară reanalizarea condiţiilor de eligibilitate, care să conducă la "eficientizarea sistemului" şi la restrângerea numărului de beneficiari ai prestaţiilor sociale, inclusiv ai ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei.
Deputatul PSD de Suceava Cătălin Nechifor a declarat, ieri, că noua majoritate parlamentară va încerca să repare "prostia" făcută de premierul demis Emil Boc prin OUG 105/2009, care a redus plafonul maxim de venituri pe membru de familie luat în calcul pentru subvenţionarea încălzirii locuinţei.
Nechifor a spus, într-o conferinţă de presă, că prin cererea făcută Parlamentului de amendare a acestei ordonanţe de urgenţă Emil Boc încearcă "să scoată castanele din foc cu mâna Parlamentului".
Deputatul PSD a mai spus că Emil Boc îşi contestă propria Ordonanţă de Urgenţă pe care a semnat alături de Vasile Blaga şi Gheorghe Pogea.
El a mai spus că în calitate de membru al Comisiei de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor va propune creşterea plafonului de la 615 lei la 650 de lei.
Ordonanţa de urgenţă prin care a fost redus plafonul maxim de venituri pe membru de familie luat în calcul de Guvern pentru subvenţionarea facturii de încălzire a locuinţei va fi amendată în Parlament pentru a se putea reveni la nivelul de anul trecut al subvenţiei.
"În prezent fac o analiză cu Ministerul Muncii şi Ministerul de Finanţe pentru a putea găsi o soluţie pentru a putea păstra nivelul de anul trecut pentru subvenţia la încălzire. Vom propune un amendament la Parlament la ordonanţa de urgenţă", a declarat Emil Boc la videoconferinţa cu prefecţii organizată sâmbătă.
Premierul în exerciţiu declarase anterior că Guvernul va încerca să corecteze, până la începutul lunii noiembrie, diferenţele de bani stabilite în minus la acordarea ajutoarelor de încălzire a locuinţei în perioada de iarnă, dacă vor fi înregistrate economii la alte capitole de cheltuieli.
El a arătat că restrângerea numărului de beneficiari ai ajutoarelor de încălzire a fost decisă pe baza unei propuneri a Ministerului Muncii şi a analizelor efectuate cu administraţiile locale.
Premierul a arătat că Executivul va încerca să corecteze această situaţie, dacă economiile vor permite, chiar dacă decizia de restrângere a fost luată printr-o ordonanţă de urgenţă, iar actualul Cabinet nu mai poate adopta astfel de acte normative.
Agenţia MEDIAFAX a relatat că plafonul maxim de venituri pe membru de familie luat în calcul de Guvern pentru subvenţionarea facturii de încălzire a locuinţei a fost semnificativ redus comparativ cu limitele de venituri din anii trecuţi, din categoria beneficiarilor fiind astfel excluse persoanele cu un venit mai mare de 425 lei.
Guvernul justifică reducerea plafoanelor prin faptul că, în condiţiile actuale, determinate de criza economică şi de imposibilitatea susţinerii din bugetul actual a tuturor formelor de protecţie socială, este necesară reanalizarea condiţiilor de eligibilitate, care să conducă la "eficientizarea sistemului" şi la restrângerea numărului de beneficiari ai prestaţiilor sociale, inclusiv ai ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc cere Parlamentului să majoreze plafonul pentru ajutoare de încălzire, după ce l-a redus prin OU.
 Vizualizări articol: 495 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc cere Parlamentului să majoreze plafonul pentru ajutoare de încălzire, după ce l-a redus prin OU0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei