Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 oct 2009 - Anul XIV, nr. 245 (4231)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Nu vom vota nici a doua propunere de premier a lui Băsescu; anticipatele sunt improbabile

Liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat, la ProTv, că PSD nu-l va vota nici pe al doilea premier propus de Traian Băsescu, el apreciind că alegerile parlamentare anticipate sunt, chiar în această situaţie, "improbabile", Curtea Constituţională trebuind să se pronunţe asupra acestui aspect.
Geoană a precizat că este neclar, din punct de vedere juridic şi constituţional, dacă o eventuală cădere, de două ori, a unui Guvern, înseamnă în mod automat, pentru un nou mandat de şef de stat, dizolvarea Parlamentului.
"În acest moment, opinia mea este că aceste alegeri ( parlamentare anticipate, n.r.) sunt improbabile. Rămâne de văzut, inclusiv la Curtea Constituţională, dacă o eventuală cădere de două ori a unui Guvern înseamnă automat, pentru un nou mandat de preşedinte, dizolvarea Parlamentului. Acest lucru este încă neclar din punct de vedere juridic şi constituţional", a spus Geoană, în emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică de Pro TV.
Liderul PSD a mai spus că propunerea lui Lucian Croitoru drept premier desemnat reprezintă "o perdea de fum" aruncată de şeful statului, Traian Băsescu, al cărui plan real este, de fapt, păstrarea Guvernului Boc "la butoane", cu scopul de a organiza alegerile prezidenţiale.
"Traian Băsescu vrea cu orice chip să-şi păstreze Guvernul la butoane pentru organizarea alegerilor prezidenţiale. Preferinţa lui este păstrarea Guvernului Boc - a lui Blaga la Interne, a lui Pogea la Finanţe, a lui Berceanu la Transporturi şi Agricultură, a doamnei Udrea la toate ministerele de care se ocupă. Propunerea Croitoru este o perdea de fum", a spus Geoană.
El a adăugat că Traian Băsescu vrea să aibă, "în cel mai rău caz", un Guvern PDL, încercând, pe de altă parte, să ameninţe parlamentarii în privinţa votului celei de-a doua propuneri de premier.
"Are un calcul cinic domnul Băsescu. Nu recunoaşte o altă majoritate în Parlament. Doreşte la modul disperat, la limita constituţională, să aibă Guvernul Boc sau un guvern surogat pentru controlarea alegerilor. Este o formă de şantaj cinic, de inconştienţă politică. Alt cuvânt nu am", a spus Geoană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Nu vom vota nici a doua propunere de premier a lui Băsescu; anticipatele sunt improbabile.
 Vizualizări articol: 440 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Nu vom vota nici a doua propunere de premier a lui Băsescu; anticipatele sunt improbabile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei