Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 oct 2009 - Anul XIV, nr. 241 (4227)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Agenţiile de presă internaţionale comentează demiterea Cabinetului Emil Boc

Agenţiile de presă internaţionale relatează despre moţiunea de cenzură care a condus la căderea Cabinetului Emil Boc, avertizând că situaţia politică din România riscă să afecteze condiţiile prevăzute pentru împrumutul acordat de FMI, UE şi Banca Mondială.
"Cabinetul de centru-dreapta condus de premierul Emil Boc a fost demis marţi ca urmare a adoptării unei moţiuni de cenzură în Parlament, cu mai puţin de o lună şi jumătate înaintea alegerilor prezidenţiale. (...) Este prima dată după 1990 când un guvern al României este demis din cauza unei moţiuni de cenzură", notează agenţia France-Presse.
"La două săptămâni după retragerea social-democraţilor din coaliţia aflată la guvernare, noile turbulenţe politice riscă să afecteze acordul încheiat cu FMI, UE şi Banca Mondială care prevede un împrumut de 20 de miliarde de euro cu condiţia ca Bucureştiul să adopte reforme pentru reducerea cheltuielilor publice", subliniază France-Presse. Analiştii politici se aşteaptă ca starea de incertitudine politică să se prelungească până după al doilea tur al scrutinului prezidenţial.
"Deşi votul a fost îndreptat în mod ostentativ împotriva lui Boc, ca o sancţiune pentru performanţele economice, adoptarea moţiunii intervine înaintea scrutinului prezidenţial din 22 noiembrie, Traian Băsescu fiind favorit pentru obţinerea unui nou mandat. Emil Boc, liderul PDL, este un apropiat al lui Traian Băsescu, astfel că deputaţii opoziţiei speră să îi diminueze şansele lui Băsescu în scrutinul prezidenţial", explică agenţia Associated Press.
Demiterea Cabinetului Emil Boc "sporeşte şansele instabilităţii politice" în România, "ameninţând acordul încheiat cu FMI", notează Reuters. "Această situaţie ar putea crea dificultăţi în încercarea de respectare a condiţiilor pentru primirea împrumutului de 20 de miliarde de euro de la Fondul Monetar Internaţional; de asemenea, ar putea apărea întârzieri în pregătirea bugetului pentru 2010", susţin analişti citaţi de Reuters.
Într-o premieră după 1990, "Guvernul României a fost demis marţi printr-o moţiune de cenzură, la două săptămâni după destrămarea coaliţiei de guvernământ", subliniază agenţia DPA, explicând că preşedintele Traian Băsescu trebuie să se consulte cu partidele politice înainte de a desemna un nou premier.
"Guvernul României a fost demis marţi printr-o moţiune de cenzură, ameninţând reformele economice ataşate împrumutului internaţional necesar pentru menţinerea ţării pe linia de plutire", observă agenţia Bloomberg.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Agenţiile de presă internaţionale comentează demiterea Cabinetului Emil Boc.
 Vizualizări articol: 455 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Agenţiile de presă internaţionale comentează demiterea Cabinetului Emil Boc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei