Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 oct 2009 - Anul XIV, nr. 240 (4226)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 60 la sută dintre români nu ar anunţa poliţia în cazul unui accident rutier cu victime

Peste 60 la sută dintre români nu ar anunţa poliţia în cazul unui accident rutier soldat cu victime şi aproape 15 la sută ar părăsi locul accidentului, se arată într-un sondaj realizat de Poliţia Rutieră.
Potrivit sondajului, peste 50 la sută dintre persoanele intervievate au observat o creştere a gravităţii accidentelor rutiere, dar mulţi nu acordă o mare importanţă fenomenului.
Doar 36,4 la sută dintre respondenţi cunosc procedura constatării amiabile în cazul unui accident soldat cu pagube materiale şi numai 39,2 la sută ar anunţa poliţia în cazul implicării într-un accident soldat cu victime.
Studiul arată că un procent îngrijorător de mare (13,5 la sută) de oameni ar părăsi locul accidentului dacă ar exista victime şi aproape 30 la sută şi-ar continua deplasarea, dar şi-ar anunţa familia sau un avocat.
În plus, pentru aproape 50 la sută din români, siguranţa în trafic este o problemă importantă numai într-o oarecare măsură.
Cea mai populară metodă pentru reducerea numărului de accidente este educarea (30 la sută), urmată de aplicarea sancţiunilor (25 la sută).
În ceea ce priveşte educaţia rutieră, cei mai mulţi respondenţi au spus că aceasta se realizează prin familie şi şcoală (30 la sută), dar şi prin activităţile organizate de Poliţia Rutieră (aproximativ 27 la sută). Educaţia rutieră ar trebui susţinută prin cursuri teoretice, potrivit unui procent de 30 la sută dintre intervievaţi, precum şi prin emisiuni de radio şi televiziune.
Respondenţii au arătat că cele mai utile materiale educative legate de siguranţa rutieră ar fi pliantele (30 la sută), completate de afişe şi articole de presă.
Peste 30 la sută dintre cei chestionaţi au spus, totodată, că urmăresc emisiuni informative şi tematice despre siguranţa rutieră.
Sondajul a fost realizat în perioada 10 - 30 septembrie, pe un eşantion de aproape 28.000 de persoane, atât pietoni, cât şi şoferi.
Potrivit Poliţiei Rutiere, sondajul este doar o formă preliminară de testare a interesului participanţilor la trafic asupra problemei siguranţei rutiere şi asupra importanţei acordate educaţiei rutiere. Rezultatele obţinute vor sta la baza planificării activităţilor de educaţie rutieră.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 60 la sută dintre români nu ar anunţa poliţia în cazul unui accident rutier cu victime.
 Vizualizări articol: 389 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 60 la sută dintre români nu ar anunţa poliţia în cazul unui accident rutier cu victime0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei