Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 oct 2009 - Anul XIV, nr. 240 (4226)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mai puţini beneficiari

Guvernul a redus plafonul de venit pentru ajutoare de încălzire

Plafonul maxim de venituri pe membru de familie luat în calcul de Guvern pentru subvenţionarea facturii de încălzire a locuinţei a fost semnificativ redus comparativ cu limitele de venituri din anii trecuţi, din categoria beneficiarilor fiind astfel excluse persoanele cu un venit mai mare de 425 lei.
Guvernul a anunţat că factura la încălzirea locuinţei va fi subvenţionată pe perioada iernii în proporţie de 90% la un venit de până la 155 lei pe membru de familie şi cu până la 40% pentru un venit pe membru de familie cuprins între 355 şi 425 lei.
Până în prezent, legislaţia a permis însă ca de subvenţionarea facturii să beneficieze, în proporţii cuprinse între 20% şi, respectiv 10%, şi persoanele cu un venit net mediu lunar pe membru de familie de până la 440 lei şi, respectiv, până la 500 lei.
Pentru această iarnă, Guvernul a redus plafonul maxim acceptat pentru acordarea de ajutoare de încălzire şi în cazul persoanelor care folosesc gaze naturale, lemne, cărbuni, combustibili petrolieri.
Astfel, limita maximă a venitului net mediu lunar pe membru de familie luat în calcul pentru acordarea de ajutoare la încălzirea locuinţei cu gaze naturale a fost stabilită tot la 425 lei, în condiţiile în care, până în prezent, limita maximă a fost de 615 lei.
În cazul persoanelor care încălzesc locuinţa cu lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri, limita maximă a venitului acceptat pentru acordarea de ajutoare a fost stabilită de asemenea la 425 lei, faţă de 615 lei în prezent.
Guvernul justifică reducerea plafoanelor prin faptul că, în condiţiile actuale determinate de criza economică şi de imposibilitatea susţinerii din bugetul actual a tuturor formelor de protecţie socială, este necesară reanalizarea condiţiilor de eligibilitate, care să conducă la "eficientizarea sistemului" şi la restrângerea numărului de beneficiari ai prestaţiilor sociale, inclusiv ai ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei.
În acest sens, arată Guvernul, sunt reanalizate condiţiile de acordare şi plată a ajutoarelor de încălzire, având ca rezultat "ţintirea mai bună a programului", dar şi diminuarea cheltuielilor bugetare pentru încadrarea acestora în bugetul aprobat pentru 2009 şi în bugetul prognozat pentru 2010 şi anii ulteriori.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul a redus plafonul de venit pentru ajutoare de încălzire.
 Vizualizări articol: 379 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul a redus plafonul de venit pentru ajutoare de încălzire0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei