Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 oct 2009 - Anul XIV, nr. 238 (4224)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pogea: Pentru pensionari e mai avantajoasă indexarea pensiei în funcţie de inflaţie

Ministrul Gheorghe Pogea a declarat, ieri, că pensionarii nu ar trebui să fie nemulţumiţi de faptul că pensiile se vor indexa în funcţie de inflaţie, acest lucru fiind în avantajul lor având în vedere că inflaţia va fi o certitudine mulţi ani de aici înainte.
Ministrul interimar al Muncii, Gheorghe Pogea, a afirmat că prevederea din proiectul Legii privind sistemul unitar de pensii publice, potrivit căruia indexarea pensiilor se va face în funcţie de inflaţie plus 50 la sută din creşterea salariului mediu, este în avantajul pensionarilor. În prezent, majorarea pensiilor se face în funcţie de majorarea salariului mediu pe economie.
"Inflaţia va fi o certitudine mulţi ani de aici înainte. E mai bine pentru pensionari să nu se indexeze în funcţie de salariul mediu care nu va mai creşte sau va creşte foarte puţin în următorii ani", a explicat ministrul.
El a mai spus că aceasta este deocamdată o propunere şi că la proiectul de Lege urmează să fie făcute amendamente.
"Este o lege sistemică şi e important ca pe termen lung să ne asigurăm că vom avea resursele necesare pentru plata pensiilor. Azi bugetul de stat subvenţionează bugetul de pensii cu 1,5 miliarde de euro pentru că numărul contribuabililor este mai mic decât al pensionarilor. Sunt 1,2 pensionari susţinuţi de o persoană activă", a mai spus Pogea.
El a mai amintit că mai sunt şi sute de mii de pensionari pe caz de boală, iar dacă aceste anomalii nu vor fi corectate "nu se va face decât să fie agăţaţi plumbi de picioarele sistemului".
Gheoghe Pogea a spus că noua Lege privind sistemul public de pensii este necesară pentru că România trebuie să aibă un sistem sustenabil şi echitabil.
La discuţiile de ieri, de la Ministerul Muncii, dintre ministrul Pogea şi liderii sindicali s-a alăturat, pentru scurt timp, premierul Emil Boc.
Joi, premierul Emil Boc a declarat că prin recalcularea pensiilor speciale ar rezulta economii între 500 şi 800 de milioane de euro anual, afirmând că românii trebuie să ştie că cei din PSD şi PNL care se opun aplicării legii pensiilor privează bugetul de aceşti bani.
"Românii trebuie să ştie că cei din PSD şi PNL care se opun aplicării acestei legi privează bugetul de aceşti bani care ar rezulta din recalculare. Fiecare român trebuie să ştie acest lucru, pentru a cere socoteală pentru blocarea (Legii pensiilor, n.r.) pe care au pus-o la cale cei pe care i-au ales în Parlament", a spus Boc după discuţiile cu sindicatele şi patronatele, de la Ministerul Muncii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pogea: Pentru pensionari e mai avantajoasă indexarea pensiei în funcţie de inflaţie.
 Vizualizări articol: 501 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Pogea: Pentru pensionari e mai avantajoasă indexarea pensiei în funcţie de inflaţie1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei