Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 oct 2009 - Anul XIV, nr. 238 (4224)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cultură de cannabis în casa unui poliţist din Bucureşti

Un subinspector în cadrul Biroului Criminalistic al Secţiei 17 Poliţie Bucureşti, împreună cu un american şi un recidivist, a cultivat cannabis pe care îl punea în vânzare, plantele fiind ţinute în apartamentului său, iar investiţia urma să-i aducă un venit lunar de câteva mii de euro, informează Poliţia Română.
Poliţistul de la secţia 17 şi ceilalţi doi bărbaţi au fost reţinuţi joi de către poliţiştii Serviciului Antidrog, din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate a IGPR şi procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Bucureşti, pentru producere şi trafic de droguri, după ce timp de şase luni au fost monitorizaţi.
Membrii reţelei infracţionale au înfiinţat o cultură de "cannabis sativa", în soluţii nutritive, într-un apartament din Bucureşti, spune sursa citată.
Periodic, florile şi frunzele plantelor erau recoltate în vederea consumului şi vânzării acestora în municipiul Bucureşti.
Cei trei au fost reţinuţi joi, în urma descinderilor organizate de către poliţiştii antidrog.
George Sebastian Voicu, poliţist la secţia 17 de poliţie din Capitală, este cel care a pus la dispoziţie locuinţa sa pentru înfiinţarea culturilor şi a participat la cultivarea plantelor. Alături de el a fost Emil Constantin Popescu, cetăţean american de origine română, cu antecedente în domeniul infracţiunilor la regimul drogurilor şi Andrei Alexandru Vlad, recidivist, la domiciliul căruia, cu prilejul percheziţiei efectuate ulterior, au mai fost găsite cantităţi de cannabis de ordinul zecilor de grame.
În urma descinderii în apartamentul în care se afla cultura de drog, au fost ridicate peste 40 de plante mature de cannabis, multe altele fiind aflate în diverse stadii de dezvoltare, în cantitate de peste patru kilograme, precum şi instalaţia electrică de ventilare şi control al umidităţii şi temperaturii.
Potrivit declaraţiilor membrilor reţelei, conform calculelor făcute de aceştia plantaţia urma să le asigure un venit lunar de câteva mii de euro şi intenţionau ca în viitor să cumpere şi alte spaţii cărora să le dea aceeaşi destinaţie.
Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) susţine că poliţistul Sebastian Voicu a avut iniţiativa înfiinţării culturii de cannabis.
"Instalaţia de întreţinere a fost procurată de inculpatul Popescu Emil Constantin (cetăţean american rezident în România), iar parte din sumele de bani necesare întreţinerii culturii de cannabis a fost pusă la dispoziţie de inculpatul Vlad Alexandru Andrei. Toţi inculpaţii au contribuit cu diverse sume de bani pentru întreţinerea acestei culturi, dar s-au ocupat, în perioada de referinţă, şi de întreţinerea propriu-zisă, profitul rezultat urmând să fie împărţit în mod echitabil", explică DIICOT.
Potrivit sursei citate, Sebastian Voicu are calitatea de ofiţer de poliţie, având gradul profesional de subinspector în cadrul Biroului Criminalistic al Secţiei 17 Poliţie Bucureşti.
De asemenea, acesta urma şi cursurile unui masterat în domeniul prevenirii şi combaterii traficului ilicit de droguri.
Emil Popescu - cetăţean american rezident în România - are antecedente pe linia traficului ilicit de droguri în Statele Unite ale Americii, fiind dat în urmărire internaţională de autorităţile judiciare americane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cultură de cannabis în casa unui poliţist din Bucureşti.
 Vizualizări articol: 629 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cultură de cannabis în casa unui poliţist din Bucureşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei