Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 oct 2009 - Anul XIV, nr. 236 (4222)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Coaliţia PSD-PNL păstrează pensiile nesimţite din Parlament

Amânarea unei decizii privind angajarea răspunderii Guvernului pentru legea pensiilor consfinţeşte înfiinţarea Coaliţiei PSD-PNL pentru păstrarea pensiilor nesimţite ale parlamentarilor, a declarat, ieri, liderul PDL, premierul Emil Boc, care a acuzat cele două partide de laşitate.
"Practic, astăzi am asistat în Parlament la înfiinţarea Coaliţiei PSD-PNL pentru păstrarea pensiilor nesimţite ale parlamentarilor. Le cer românilor să mă scuze pentru cuvintele dure pe care le folosesc, dar îmi este greu să găsesc alte cuvinte. Spun asta în contextul în care PDL, încă de la începutul anului, a depus spre aprobare la Parlament un proiect de lege pentru eliminarea pensiilor parlamentarilor. S-a spus: «Nu-l adoptăm, nu-l discutăm până nu vine Guvernul cu un proiect de lege prin care să elimine toate pensiile speciale». Şi am făcut, am venit la Parlament angajându-ne răspunderea, adică punând pe masă mandatul de prim-ministru şi al întregului Guvern în schimbul adoptării legii reformei sistemului de pensii, de eliminare a pensiilor speciale, inclusiv ale parlamentarilor. Răspunsul pe care l-am primit astăzi de la Coaliţia PSD-PNL este dispreţ faţă de cetăţean şi păstrarea în continuare a pensiilor speciale şi a pensiilor parlamentarilor, încălcând flagrant procedura legală şi constituţională, care cere foarte clar ca în primul rând să se dezbată în Parlament decizia Guvernului de asumare a răspunderii pe legea pensiilor", a spus Boc.
El i-a rugat pe toţi parlamentarii să meargă în circumscripţiile electorale şi în colegiul unde au fost aleşi, pentru a le explica votanţilor că s-au pronunţat pentru păstrarea pensiilor parlamentarilor, de 4.000-6.000 lei lunar.
"Răspunsul a fost sfidare, nici măcar nu s-a fixat o dată. S-a amânat «sine die» o asemenea decizie, în condiţiile în care procedura constituţională este foarte clară: ei trebuia astăzi să decidă exact data de asumare a răspunderii, după care, dacă doreau, să vină cu o moţiune de cenzură. Au preferat să fugă de responsabilitate. Un gest de laşitate din partea celor de la PSD şi de la PNL în faţa unei temeri, în faţa faptului că le era frică că-şi pierdeau privilegiile la care ţin atât de mult", a afirmat premierul.
El a afirmat că speră ca, până la urmă, să se revină la o decizie legală şi constituţională şi să se permită Guvernului să vină în faţa Parlamentului pentru angajarea răspunderii.
"Era vorba de reforma sistemului de pensii, dar mai era vorba şi de reforma sistemului parlamentar, de trecerea de la un Parlament bicameral la Parlamentul unicameral. Care credeţi că a fost astăzi răspunsul acestei Coaliţiei la această propunere de referendum de trecere la un Parlament unicameral? Din nou refuz, tergiversare, pentru că le sunt afectate direct interesele", a mai spus Boc.
Conducerile celor două Camere au amânat până miercurea viitoare luarea unei decizii în legătură cu asumarea răspunderii de către Guvern pe Legea privind pensiile, au declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, surse parlamentare.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Coaliţia PSD-PNL păstrează pensiile nesimţite din Parlament.
 Vizualizări articol: 343 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Boc: Coaliţia PSD-PNL păstrează pensiile nesimţite din Parlament3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei