Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 oct 2009 - Anul XIV, nr. 234 (4220)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Sorin Oprescu a anunţat că va candida la Preşedinţie

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu a declarat, ieri, că a decis să candideze la Preşedinţie, lansând critici dure la adresa clasei politice, despre care a spus că "a eşuat".
Oprescu şi-a început discursul spunând că "20 de ani de tranziţie mincinoasă, care au venit după 45 de ani de comunism, se opresc astăzi aici".
El a remarcat că avem o societate dezbinată, a vorbit despre bogaţi şi săraci şi a apreciat că "s-a ajuns aici pentru că aici oamenii politici din ţară au eşuat".
Oprescu a afirmat că, timp de şase luni, PSD sau PDL s-au luptat pe ministere, posturi şi bani, iar "în final au transformat bătălia lor pe caşcaval într-o problemă a noastră, a tuturor".
Oprescu a precizat, în cadrul discursului, său, că va candida la Preşedinţia României în calitate de independent, fără a avea nici o obligaţie faţă de partidele politice. El a arătat că doreşte să reprezinte, ca independent, toţi oamenii, indiferent de ideologie sau culoare politică.
"A venit timpul să vorbim de independenţă. A mea, a noastră, a tuturor. Candidatura mea este un apel la independenţă. Avem dreptul la independenţă, fără controlul partidelor politice. Avem nevoie de unitate, consens, reconciliere naţională", a spus Oprescu.
Oprescu a apreciat, în debutul discursului său, că România se află pe un drum greşit şi este prost condusă, fiind o ţară "obosită" şi divizată de conflicte.
El a arătat că România este sărăcită de politicieni şi îngenuncheată de politica acestora, subliniind că politicienii sunt cei care au eşuat din 1989 până în 2009.
Oprescu a adus în discuţie, pentru a exemplifica, situaţia Guvernului "avortat" săptămâna trecută şi lupta politicienilor, dusă timp de şase luni, pe posturi, ministere şi bani.
"În disputa lor (a politicienilor, n.r.) nu e vorba de oameni. Românii nu există în această ecuaţie. (...) Pentru ei (politicieni, n.r.) nu existaţi. Existaţi însă pentru mine!", a spus Oprescu.
El s-a lansat, apoi, într-un atac dur la adresa liderilor partidelor politice, pe care i-a acuzat de faptul că trăiesc în lumea lor, departe de viaţa reală, înşelându-şi proprii membri de partid.
"Succesul nostru ar însemna eşecul lor", a adăugat Oprescu, când, similar discursurilor ţinute pentru Primăria Capitalei, nu a identificat în mod clar termenii "nostru" şi "lor".
El a adăugat că ideologiile de stânga şi de dreapta au eşuat şi că liderii partidelor sunt "toţi o apă şi-un pământ", folosind propriile partide pentru a face averi.
"Au capturat conducerile partidelor politice furând tot. Ieri s-au pupat în bot şi azi se înjură. Azi spun despre ei că sunt deştepţi, ieri spuneau că sunt prostănci. Când să-i credem", a spus Oprescu.
El a adăugat că "singura soluţie" pentru această situaţie este "să le spargem gaşca", acuzând faptul că din cauza acestor lideri "şmecheri şi combinatori", partidele politice nu se mai pot manifesta.
De la politică, în general, şi de la liderii partidelor, Oprescu şi-a canalizat atacul către partide.
"Partidele politice nu trebuie să-şi bage nasul în viaţa noastră în fiecare secundă şi nu trebuie să decidă ele tot ce mişcă. Partidele politice trebuie să reprezinte voinţa oamenilor. Partidele politice nu au ce căuta la Preşedinţie, în Justiţie, Afaceri, Sănătate, Educaţie. Acolo este locul profesioniştilor", a spus Oprescu.
El a adăugat că românilor le lipseşte un preşedinte care să-i unească şi a arătat că, în calitate de preşedinte independent, va lucra cu toate partidele, politicienii, organizaţiile neguvernamentale sau primarii şi va chema lângă sine toţi oamenii de valoare.
"Voi lucra cu întreaga societate", a spus Oprescu.
"Am voluntari dedicaţi, profesionişti. Ne vom lupta fără frică cu liderii partidelor politice care au plănuit frauda electorală", a adăugat Oprescu, care şi-a finalizat discursul în modul următor:
"Aveţi curaj! România trebuie să renască! Aşa să ne ajute Dumnezeu!", a spus Oprescu.
Câteva sute de susţinători ai primarului general al Capitalei s-au reunit, ieri, la hotelul Caro, pentru a fi alături de acesta la momentul anunţului oficial al lui Sorin Oprescu privind candidatura sa la alegerile prezidenţiale.
Din stafful de campanie al lui Oprescu face parte - spre deosebire de campania precedentă, pentru Primăria Capitalei - şi Anca Alexandrescu, consilierul preşedintelui Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase.
Înaintea de sosirea lui Oprescu, în sala a intrat şi coordonatorul campaniei acestuia, Octav Cozmâncă, însoţit de fostul deputat PSD, sociologul Alin Teodorescu.
Potrivit organizatorilor, Alin Teodorescu lucrează împreună cu Cozmâncă la campania lui Oprescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sorin Oprescu a anunţat că va candida la Preşedinţie.
 Vizualizări articol: 452 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sorin Oprescu a anunţat că va candida la Preşedinţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei