Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 oct 2009 - Anul XIV, nr. 232 (4218)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Modelele de subiecte pentru bac şi evaluare la a VIII-a, gata până în 30 octombrie

Modelele de subiecte pentru probele orale ale examenului de bacalaureat, cât şi pentru evaluarea de la clasa a VIII a trebuie să fie gata până în 30 octombrie, a anunţat, ieri, fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, la predarea mandatului succesorului său, premierul Emil Boc.
"I-am spus premierului Emil Boc că prima problemă ce trebuie rezolvată urgent, având termen scadent 30 octombrie, vizează elaborarea modelelor de subiecte pentru probele orale ale examenului naţional de bacalaureat. Mă refer la probele care vizează evaluarea competenţelor lingvistice şi digitale. La probele scrise nu sunt modificări decât dacă au fost schimbate subiectele. Altfel nu schimbăm subiecte de dragul schimbării", a mai spus Andronescu.
Fostul ministru a precizat că, tot până în 30 octombrie, trebuie elaborate şi modelele de subiecte pentru evaluarea de tip internaţional pe care o vor susţine elevii claselor a VIII a.
"Dacă stau şi mă gândesc bine, în doar zece luni de mandat am făcut foarte multe lucruri şi mă refer mai ales la legea educaţiei, la schimbarea sistemului de evaluare, la bacalaureat şi la clasa a VIII a, elaborarea unor proiecte pe fonduri structurale privind pregătirea profesorilor, cât şi centrarea curriculumului pe competenţe", a mai spus Andronescu.
Ea a adăugat că echipa ministerială trebuie să se ocupe, de asemenea, de corelarea curriculumul "pe verticală şi pe orizontală", respectiv de la clasa întâi la a XII a şi între discipline.
"Am avut o strângere de inimă, astăzi , la predarea mandatului, gândindu-mă cât de complex este sistemul de învăţământ şi câte probleme sunt de rezolvat. Pe de altă parte, premierul este om al şcolii şi cunoaşte bine sistemul", a mai spus Andronescu.
Premierul Emil Boc a preluat mandatul de la Educaţie, fiind prezent ieri dimineaţa la sediul Ministerului Educaţiei pentru a cunoaşte echipa.
Ecaterina Andronescu i-a urat succes, ieri dimineaţă, premierului Emil Boc, la preluarea portofoliului Educaţiei, după plecarea miniştrilor PSD de la guvernare, fostul ministru adăugând că nu are nici problemă în legătură cu schimbarea Executivului.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Modelele de subiecte pentru bac şi evaluare la a VIII-a, gata până în 30 octombrie.
 Vizualizări articol: 476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Modelele de subiecte pentru bac şi evaluare la a VIII-a, gata până în 30 octombrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei