Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 sep 2009 - Anul XIV, nr. 228 (4214)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Legea privind programul "Prima Casă" trece, astăzi, prin adoptare tacită, de Senat

Proiectul de lege pentru adoptarea Ordonanţei 60/2009 privind unele măsuri în vederea implementării Programului "Prima Casă" va trece astăzi prin adoptare tacită de Senat, după ce senatorii nu au reuşit să dea un vot tranşant, în trei şedinţe, în privinţa adoptării sau respingerii actului normativ.
În şedinţa de ieri, senatorii au eşuat, pentru a treia oară, să adopte proiectul de lege de admitere a ordonanţei de urgenţă, care are caracter organic, fiind înregistrate doar 40 de voturi "pentru", nouă abţineri şi 16 voturi împotrivă.
"Este a treia sau a patra oară când reluăm, odată respingerea odată aprobarea. Suntem la termenul de adoptare tacită", i-a atenţionat preşedintele de şedinţă, democrat-liberalul Alexandru Pereş.
El a spus că proiectul de lege a căzut şi pleacă mai departe către Camera deputaţilor, care este Cameră decizională, adăugând că proiectul are termen de adoptare tacită data de 29 septembrie.
În replică, preşedintele Comisiei juridice, Toni Greblă, a arătat că proiectul trebuie să fie supus din nou votului plenului ca proiect de respingere a ordonanţei.
El i-a cerut lui Pereş ca la următoarea şedinţă în plen când vor fi votate legile organice să fie să supună la vot proiectul de respingere a ordonanţei iar ordonanţa să fie trimisă la Cameră, ca fiind adoptată tacit, doar dacă nici atunci nu sunt întrunite voturile necesare şi se împlineşte termenul pentru adoptare tacită.
"Sigur, în data de 29, deci miercuri, vom supune proiectul de lege pentru respingerea ordonanţei de urgenţă a guvernului, convertită din aprobare în respingere, şi, dacă nu trece nici aşa pleacă spre Camera Deputaţilor", a spus Alexandru Pereş, constatând în mod greşit că data de 29 septembrie se împlineşte într-o zi de miercuri şi nu într-una de marţi, când senatorii nu se întrunesc în plen.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Legea privind programul "Prima Casă" trece, astăzi, prin adoptare tacită, de Senat.
 Vizualizări articol: 496 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Legea privind programul "Prima Casă" trece, astăzi, prin adoptare tacită, de Senat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei