Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 sep 2009 - Anul XIV, nr. 222 (4208)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Autorităţi medicale internaţionale: Vaccinul împotriva cancerului de col uterin, sigur şi eficient

Autorităţi medicale internaţionale au stabilit că vaccinul împotriva cancerului de col uterin este eficient şi sigur, arată Centrul Naţional de Informare privind această boală, care adaugă că o decizie de continuare sau nu a vaccinării va fi luată după evaluarea campaniei de informare în acest scop.
Informaţia privind siguranţa acestui vaccin a fost furnizată oficial, în 20 septembrie, de FDA (Agenţia Naţională a Medicamentului) şi CDC (Centrul pentru prevenţia şi controlul bolilor), care, în urma cercetărilor, evaluărilor şi investigaţiilor, au stabilit că beneficiile vaccinului anti-HPV continuă să fie mai mari decât riscurile.

"CDC nu şi-a schimbat recomandările pentru utilizarea vaccinului anti-HPV iar FDA nu a făcut nicio schimbare a prospectului care recomandă modul de folosire a vaccinului. Mai mult, FDA, instituţia abilitată să facă verificări de rutină ale informaţiei de producţie, nu a identificat nicio problemă care ar putea afecta siguranţa, puritatea şi eficienţa produsului", potrivit sursei citate.
Ministerul Sănătăţii a lansat oficial, în 14 iunie, campania de prevenire a cancerului de col uterin, respectând astfel recomandările OMS şi ale Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, care susţin vaccinarea anti HPV pentru prevenţia cancerului de col uterin.
Campania este gestionată de Centrul Naţional de Informare pentru prevenirea cancerului de col uterin, o entitate specială care asigură coordonarea şi permanenţa comunicării cu publicul ţintă şi cu presa. Acest centru funcţionează ca şi sediu în cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică Bucureşti şi dispune de o linie telefonică gratuită: 0-800-800-008 la care răspund operatori pregătiţi special în acest sens.
"Obiectivul actual de comunicare al campaniei îl constituie informarea eficientă şi corectă a unei mase cât mai mari din populaţia interesată. Site-ul campaniei: www.informareHPV.ro, special creat este dedicat tuturor persoanelor interesate de acest subiect, are o secţiune de întrebări şi răspunsuri care este foarte accesată. Campania de informare este structurată, în două etape: în prima etapă, în perioada iunie-iulie, au avut loc deja întâlniri şi activităţi de informare cu medicii epidemiologi, medicii de familie şi personalul medical şcolar", potrivit Centrului Naţional de Informare.
În a doua etapă, în lunile septembrie-octombrie, sunt organizate întâlniri cu inspectorii şcolari şi, ulterior, cu diriginţii claselor în care se regăsesc fetele cu vârsta eligibilă pentru vaccinare. Tot în această etapă, părinţii vor discuta la şcoala cu diriginţii şi profesorii despre infecţia cu HPV şi despre vaccinare.
Campania de informare se va finaliza în luna octombrie, urmând să fie evaluată printr-un sondaj realizat după toate regulile statistice şi de sănătate publică. O decizie privind continuarea sau nu a programului de vaccinare va fi luată după această evaluare şi în funcţie de rezultatele ei.
Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a anunţat, în iunie, că nu va începe vaccinarea decât dacă acest lucru va fi dorit de către părinţi. Ministrul preciza însă că, dacă ar avea o fată ar vaccina-o împotriva cancerului de col uterin.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autorităţi medicale internaţionale: Vaccinul împotriva cancerului de col uterin, sigur şi eficient.
 Vizualizări articol: 555 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autorităţi medicale internaţionale: Vaccinul împotriva cancerului de col uterin, sigur şi eficient0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei