Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 sep 2009 - Anul XIV, nr. 220 (4206)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Uite ordinul, nu e ordinul!

Andronescu: Ordinul încearcă să stopeze politizarea numirilor, nu am apucat să dau explicaţii

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, ieri, la Galaţi că ordinul privind modalitatea de numire a directorilor de şcoli încearcă să stopeze politizarea deciziilor şi că nu a apucat încă să dea explicaţii în legătură cu reglementarea.
Andronescu a precizat că ordinul nu a fost suficient de bine explicat şi că rolul acestuia este să elimine influenţa politică din sistemul de educaţie.
"În primul rând, eu nu am apucat să dau explicaţii în legătură cu acest ordin. Acest ordin încearcă să stopeze politizarea numirilor pe funcţiile de director şi nu să procedeze invers. Este datoria mea să aduc aceste clarificări. Nu am avut atenţia necesară să putem comunica exact ce-a dorit ordinul. Cineva rău intenţionat, care nu s-a uitat în ordin, putea să interpreteze în felul acesta, că vreau să întăresc puterea decizională a Ministerului. Nu, nu acesta era sensul ordinului", a declarat Andronescu.
Premierul Emil Boc a anunţat, ieri, că i-a cerut ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, să anuleze ordinul care îi conferă acesteia dreptul de a schimba directorii de şcoli, avertizând că dacă ordinul va fi aplicat, atunci ministrul va fi schimbat din funcţie.
Ordinul, emis miercuri de Andronescu, prevede încetarea numirilor cu delegaţie a directorilor de şcoli, care erau făcute de inspectorii şcolari generali.

 

Adomniţei: Ordinul a fost emis din cauza unor cazuri de la Botoşani

Fostul ministru al Educaţiei Cristian Adomniţei a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că Ecaterina Andronescu a emis ordinul privind numirile directorilor de şcoli din cauza demiterii unor directori de şcoli din Botoşani, membri PSD.
"Ordinul ministrului Educaţiei politizează educaţia. Actul a pornit de la o situaţie din Botoşani, unde inspectorul-şef, care e propus de PDL, a început să dea afară directori PSD. Doamna ministru a simţit nevoia să ia acest atribut la nivel central pentru ca domnia sa să controleze politic toate judeţele", a declarat Cristian Adomniţei.
El consideră că în urma ordinului emis de Ecaterina Andronescu câteva mii de cadre didactice vor fi afectate în întreaga ţară.
"Decizia este o gravă ingerinţă politică, fapt ce a pornit de la nevoia ministrului Educaţiei şi a PSD de a politiza conducerile acestor instituţii de învăţământ. Încercarea doamnei ministru este de a scurtcircuita semnătura şi decizia inspectorilor şefi judeţeni", a adăugat Adomniţei.
Fostul ministru a precizat că liberalii analizează posibilitatea de a depune o moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei, o decizie în acest sens urmând să fie luată după verdictul pe care Parlamentul îl va da în cazul moţiunii de cenzură depusă de liberali, cu sprijinul UDMR.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Andronescu: Ordinul încearcă să stopeze politizarea numirilor, nu am apucat să dau explicaţii.
 Vizualizări articol: 527 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Andronescu: Ordinul încearcă să stopeze politizarea numirilor, nu am apucat să dau explicaţii1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei