Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 sep 2009 - Anul XIV, nr. 214 (4200)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Blaga le cere primarilor să grăbească demersurile pentru programele de termoizolare a locuinţelor

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, Vasile Blaga, a lansat, ieri, la Sfântu Gheorghe, un apel către primarii din ţară să grăbească demersurile pentru programele de reabilitare termică a blocurilor, pentru a evita lucrările neexecutate la venirea iernii, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Vasile Blaga a declarat, într-o conferinţă de presă, că administraţiile publice locale care au proiecte de reabilitare trebuie să facă toate demersurile pentru ca "apartamentele cetăţenilor să nu rămână fără geamuri" la venirea iernii.
"Transmit şi de la Sfântu Gheorghe rugămintea către toţi primarii din ţară, pentru cei care derulează programe de reabilitare termică să se grăbească. Cei care n-au făcut licitaţiile, cu licitaţiile, cei care au făcut licitaţiile, cu execuţia lucrărilor, să nu ne prindă iarna cu apartamentele cetăţenilor fără geamuri, în condiţiile în care fondurile sunt alocate. Am fost obligaţi, din păcate, să luăm de la unele primării şi să alocăm altora, tocmai pentru că au recunoscut, în cele din urmă, că nu se pot încadra în program, ori nu pot să-mi permit să-mi bat joc de banii publici în condiţiile în care sunt atâţia câţi sunt. Nu sunt mulţi bani, dar vreau să am o execuţie bugetară de sută la sută la sfârşitul anului", a declarat Blaga.
Unele primării au pierdut parţial sau integral fondurile alocate în acest an de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei (MDRL) în cadrul programului de reabilitare termică a locuinţelor, din cauza ritmului lent de derulare a proiectelor, sumele fiind redirecţionate către alte localităţi.
Modificarea a fost realizată prin ordin al ministrului Dezvoltării, Vasile Blaga. Suma totală alocată, de 360 milioane lei, reprezentând 50% din necesarul finanţărilor lucrărilor, nu a fost modificată.
Oraşele care au pierdut o parte din fonduri sunt Petroşani, judeţul Hunedoara (10,6 milioane lei), Cavnic, judeţul Maramureş (2,7 milioane lei), Satu-Mare (circa 300.000 lei) şi Suceava (patru milioane lei).
În cadrul programului de reabilitare termică, Ministerul Dezvoltării asigură 50% din fondurile necesare, municipalitatea 30%, iar asociaţiile de locatari restul de 20%.
Premierul Emil Boc a declarat la 21 august că autorităţile locale care nu reuşesc să cheltuiască banii pentru investiţii nu vor mai primi aceste fonduri. El a spus că cei care ştiu să organizeze la timp licitaţiile pentru proiecte de investiţii sau de reabilitare termică vor putea să beneficieze de banii alocaţi de la buget, iar autorităţile ineficiente trebui să aştepte alte alocări de fonduri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Blaga le cere primarilor să grăbească demersurile pentru programele de termoizolare a locuinţelor.
 Vizualizări articol: 319 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Blaga le cere primarilor să grăbească demersurile pentru programele de termoizolare a locuinţelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei