Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 sep 2009 - Anul XIV, nr. 212 (4198)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FEN propune membrilor săi să nu vină la lucru luni, pentru că şi politicienii au o zi liberă

Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN) propune membrilor săi să nu se prezinte la locul de muncă în prima zi a anului şcolar, aşa cum vor face şi parlamentarii, care şi-au luat liber în data de 14 septembrie.
"În condiţiile în care senatorii şi deputaţii au o zi liberă , considerăm că toţi angajaţii ar trebui să beneficieze prin similitudine de aceasta. Nu este normal ca unii să lucreze, iar alţii să ţină discursuri despre «minunatele» condiţii create învăţământului şi despre «propăşirea României pe cele mai înalte culmi ale progresului şi civilizaţiei»", se arată într-un comunicat al FEN de luni.
Sindicaliştii FEN precizează că vor să le ofere politicienilor şansa "de a nu se mai face încă o dată de râs cu promisiuni fără acoperire, cu promisiuni populiste".
"Înainte să vină în faţa noastră ar trebui să pună în aplicare Legea nr 221/2008 privind majorarea salariilor şi Legea 315/2006 privind alocarea a 100 de euro pentru achiziţionarea materialelor necesare perfecţionării. De asemenea, clasa politică ar trebui să nu impună munca forţată prin obligarea salariaţilor la zece zile fără plată, să aloce învăţământului cel puţin 6 la sută din PIB aşa cum prevede legea şi să îşi asume, dacă tot vor asta, o lege a educaţiei naţionale care să reformeze cu adevărat învăţământul şi o lege a salarizării unitare care să confere statul de prioritate naţională învăţământului şi să-l poziţioneze spre vârful piramidei salariale conform Acordului asumat de Guvern în data de 6 mai 2009", precizează FEN în comunicat.
Sindicaliştii consideră că salariaţii au toate motivele redeschiderii conflictului de muncă cu toate consecinţele care decurg din aceasta.
De asemenea, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) şi Federaţia "Spiru Haret" cer membrilor de sindicat să nu participe la manifestările de deschidere a anului şcolar, la care vor fi prezenţi politicieni, sugerându-le totodată şi reprezentanţilor clasei politice să nu vină la festivităţi.
Într-un comunicat, semnat de liderii celor două sindicate, se arată că în proiectul Legii cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, învăţământul este situat la periferia grilei de salarizare, iar aplicarea Legii va avea drept efecte diminuarea veniturilor de natură salarială ale personalului din sistem, crearea de inechităţi prin pierderea unor drepturi câştigate ale salariaţilor din educaţie şi îngheţarea salariilor pe perioadă nedeterminată indiferent de rata inflaţiei, concedieri masive în sectorul bugetar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului FEN propune membrilor săi să nu vină la lucru luni, pentru că şi politicienii au o zi liberă.
 Vizualizări articol: 346 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FEN propune membrilor săi să nu vină la lucru luni, pentru că şi politicienii au o zi liberă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei