Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 sep 2009 - Anul XIV, nr. 209 (4195)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Poziţie

Băsescu face apel la înţelepciunea şi responsabilitatea PSD şi PD-L

Preşedintele Traian Băsescu a făcut apel, ieri, un apel la "înţelepciune şi responsabilitate" din partea partidelor care formează coaliţia de guvernare, avertizând că "spirala atacurilor reciproce poate afecta grav actul de guvernare".
"Şeful statului consideră că spirala atacurilor reciproce poate afecta grav actul de guvernare prin blocarea comunicării între cele două formaţiuni politice", se spune într-un comunicat postat duminică pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.
"Preşedintele României le solicită celor două partide să pună în centrul acţiunii lor problemele reale ale cetăţenilor şi mai puţin pregătirile pentru campania electorală ", se mai arată în comunicat.

Preşedintele reaminteşte că "această coaliţie care grupează partide cu orientări doctrinare diferite a fost formată pentru două obiective majore: adoptarea măsurilor de reformă de care România are nevoie şi diminuarea efectelor crizei economice".

La acest sfârşit de săptămână, lideri ai PSD şi PD-L s-au atacat cu vehemenţă, în discursuri ţinute la şcolile de vară ale celor două partide.
Vicepreşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, sâmbătă, la şcoala de pregătire politică a TSD, că ministrul Turismului, Elena Udrea, pe care a numit-o "regina salvamarilor" a întreprins o singură mare acţiune din postura de ministru, stând "cu fluierul în gură" şi "numărând chiloţii salvamarilor".
"Vreau să vă cerem iertare că am acceptat să se înfiinţeze Ministerul Turismului şi că am acceptat, şi spun exact lucrul ăsta, că am acceptat ca acest minister să fie gestionat de regina salvamarilor, ca să nu folosesc un cuvânt mai dur. Nu ştiu de ce râdeţi, dar singura mare acţiune care mi-a rămas în cap acum câteva zile - am văzut că era cu fluierul în gură şi număra chiloţii salvamarilor. Chiar o spun cu bună-credinţă şi cu admiraţie", le-a spus Dragnea tinerilor social-democraţi.
Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, sâmbătă, la Şcoala de Vară a PD-L de la Costineşti, că, prin alierea cu PSD la guvernare "a încercat să înghită broscoiul" şi speră ca în aceste zile să îl dea afară definitiv şi irevocabil.
"Am ajuns la guvernare cu duşmanul de moarte al PDL (..) Credeţi că sunt altceva decât erau în 2003, când Năstase decreta operaţiunea «Cod Roşu» distrugeţi PD? Nu am uitat-o, aceştia sunt alături de noi", a spus Oltean, precizând că s-a opus acestui parteneriat, dar dat fiind condiţiile şi crizei economice, a crezut în buna credinţă a acestui partid.
De asemenea, preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat, sâmbătă, la şcoala de pregătire politică a TSD, că nu a apucat să-i "facă nimic" Elenei Udrea, dar "nu e timpul pierdut", el precizând că Traian Băsescu "se duce" din punct de vedere "biologic", iar Udrea ar avea, astfel, o şansă.
"Eu lui Elena Udrea, îmi pare rău, nu am apucat să-i fac nimic, dar nu e timpul pierdut. Din păcate, biologic, Traian Băsescu se duce. Eu voi veni, nu ştiu unde, dar voi veni undeva, aşa că are o şansă", a spus Vanghelie, răspunzând astfel unei întrebări adresată de preşedintele TSD, Nicu Bănicioiu, care l-a chestionat despre ce i-a făcut Elenei Udrea de îl pomeneşte în toate interviurile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu face apel la înţelepciunea şi responsabilitatea PSD şi PD-L.
 Vizualizări articol: 348 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu face apel la înţelepciunea şi responsabilitatea PSD şi PD-L0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei