Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 sep 2009 - Anul XIV, nr. 208 (4194)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Negocieri

Salariile magistraţilor cresc cu până la 20% în ultima formă a grilei unice

Salariile magistraţilor au crescut cu până la 20 la sută, în ultima formă a grilei unice de salarizare, angajaţii cu vechime din sistem rămânând la acelaşi nivel, însă aceşti coeficienţi este posibil să fie schimbaţi în urma negocierilor de ieri dintre Guvern şi sindicate.
Magistraţii cu grad de judecătorie vor avea între 4 şi 6,5 salarii minime pe economie, faţă de 4 şi 5,2 anterior, înregistrându-se o majorare cu 20 la sută pentru cei cu vechime, debutanţii rămânând la acelaşi nivel ca în grila anterioară.
Pentru judecător, procuror 2-3 ani vechime, personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor 1-3 ani vechime, personal de instruire de specialitate juridică la Şcoala Naţională de Grefieri, salariul a crescut pentru cei cu vechime maximă cu 20 la sută, de la 3 la 3,75.
Salariul judecătorului cu grad de instanţă supremă, al procurorului din ICCJ, DNA şi DIICOT a crescut pentru cei cu vechime între 10 şi 15 ani de la 6,95 la 7,10 salarii minime pe economie, iar pentru cei cu vechime peste 20 de ani a rămas acelaşi coeficient, respectiv 9,6.
Salariul judecătorului şi procurorului cu grad de curte de apel a crescut cu peste 15 la sută pentru debutanţi, cei cu vechime de peste 20 de ani şi cu gradul 5 rămânând la acelaşi coeficient ca în grila anterioară, respectiv 8,15.
Judecătorilor şi procurorilor cu grad de tribunal, în ultima formă a grilei unice li se atribuie coeficienţi între 5,4 şi 7,3, înregistrându-se o creştere pentru debutanţi de peste 15 la sută.
Salariile grefierilor au rămas neschimbate faţă de ultima formă a grilei unice, astfel că cel mai mare salariu îl are prim-grefierul, grefierul-şef secţie şi grefierul-şef, toţi cu studii superioare, respectiv 4,8 salarii minime.
Coeficienţii pentru grefier, grefier-statistician, grefier-documentarist, gradul I (peste 3 ani vechime în specialitate) sunt cuprinşi între 2,85 şi 4,25, în funcţie de vechime şi gradaţie.
Pentru grefier, grefier-statistician, grefier-documentarist debutant, cu studii medii, se acordă 1,3 salarii minime, iar în funcţie de gradaţia corespunzătoare tranşelor de vechime, pot ajunge la 1,65.
Grefier arhivar şef, cu studii medii, va avea 2,9 salarii minime, iar grefierul-arhivar, grefierul-registrator, debutant pleacă de la 1,25 şi poate ajunge la 1,55 salarii minime, în funcţie de gradaţia de vechime.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salariile magistraţilor cresc cu până la 20% în ultima formă a grilei unice.
 Vizualizări articol: 362 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Salariile magistraţilor cresc cu până la 20% în ultima formă a grilei unice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei