Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 sep 2009 - Anul XIV, nr. 205 (4191)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicate: Coeficienţii din grilă blochează funcţiile dascălilor la salariul actual pentru 5 ani

Sindicatele din educaţie resping actuala formă a proiectului legii unice de salarizare, spunând că noii coeficienţi din grilă blochează funcţiile cadrelor didactice la salariul actual pentru cinci ani.
Sindicaliştii din educaţie şi ministrul Ecaterina Andronescu discută, la această oră, la Guvern, coeficienţii pentru personalul din învăţământ, din grila unică de salarizare.
Ministrul Ecaterina Andronescu a spus că a încercat, împreună cu sindicatele, la discuţia de marţi, de la Ministerul Educaţiei, să vadă dacă pot fi stimulativi coeficienţii din grilă, mai ales pentru cei care intră în sistem.
"Dacă un profesor gradul II nu a putut să îşi ia gradul I până la 15 ani vechime, nu ne mai interesează să-i creştem salariul", a spus ministrul Andronescu.
Ea a subliniat, de asemenea, faptul că vrea să se păstreze echivalarea propusă iniţial în proiectul legii unice.
Discuţiile de la Ministerul Educaţiei pe tema codului educaţiei şi a concediului de 10 zile fără plată au fost întrerupte pentru ca cele două părţi să meargă la dezbaterile de la Guvern privind legea unică de salarizare.
Sindicatele din educaţie vor cere reprezentanţilor Guvernului, la întâlnirea care se desfăşoară, la această oră, la sediul Executivului, să excludă învăţământul de la măsura privind concediul fără plată, pentru că nu se poate aplica, elevii având de suferit, pe lângă diminuarea salariilor profesorilor care sunt deja mici.
Ministrul Educaţiei şi sindicatele din învăţământ au găsit, marţi, soluţii pentru nouă din cele zece zile de concediu fără plată prin tăierea unor sporuri, asigurând elevii că vor începe cursurile pe 14 septembrie.
Discuţiile dintre Guvern şi sindicate privind proiectul de lege al salarizării unitare în sectorul public vor continua pe parcursul întregii zile de marţi, pentru stabilirea unei forme finale, dezbaterile fiind organizate la ore diferite, în funcţie de domeniul de activitate.
Astfel, după întâlnirea cu reprezentanţii sindicatelor din Sănătate, la ora 14.00 au început discuţiile cu cei din Educaţie, urmând la ora 16.00 discuţiile cu cei din sistemul de justiţie.
Guvernul intenţionează să aprobe, miercuri, forma finală a proiectului de lege şi să promoveze documentul prin asumarea răspunderii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicate: Coeficienţii din grilă blochează funcţiile dascălilor la salariul actual pentru 5 ani.
 Vizualizări articol: 302 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicate: Coeficienţii din grilă blochează funcţiile dascălilor la salariul actual pentru 5 ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei