Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 sep 2009 - Anul XIV, nr. 205 (4191)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Geoană vrea o "regândire" instituţională pentru extinderea CSAT

Preşedintele Senatului, liderul PSD Mircea Geoană, a declarat, ieri, la reuniunea anuală a diplomaţiei române, că ar trebui făcută o "regândire instituţională" la nivelul CSAT, pentru a permite extinderea acestei instituţii către alţi actori, cum ar fi foşti şefi de stat sau foşti premieri.
"Un fost şef de stat sau un fost prim-ministru reprezintă, din punct de vedere al experienţei şi al contactelor, o investiţie pe care poporul român a făcut-o în respectivul lider politic. A-l arunca pe margine şi a-l condamna să nu fie parte la efortul de decizie este un lux pe care nu ni-l putem permite. Aceste lucruri vor trebui să fie gândite şi poate şi o regândire instituţională, inclusiv la nivelul CSAT, va trebui făcută, pentru anii următori, pentru a putea permite extinderea acestui mecanism către alţi actori, fie de o manieră consultativă, fie de o manieră formalizată", a spus Geoană.
Geoană a precizat, în cadrul discursului susţinut în faţa corpului diplomatic, că interesul naţional trebuie să primeze în mecanismul relaţiilor diplomatice, unde geloziile politice nu îşi au locul.
"Preşedintele României nu este cel care decide în politica externă, este cel care reprezintă România în plan extern şi trebuie să fie partener cu Guvernul. Prim-ministrul nu este un «şi altul» în delegaţie de la Consiliul European. Prim-ministrul trebuie să fie un jucător activ în politica externă", a spus Geoană.
El a adăugat că un nou tip de abordare va permite României să aibă ceea ce îi lipseşte în acest moment, respectiv continuitate în politicile publice.
Potrivit lui Geoană, o nouă abordare va permite să se folosească sau refolosească tot talentul pe care l-a produs naţiunea română.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană vrea o "regândire" instituţională pentru extinderea CSAT.
 Vizualizări articol: 409 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană vrea o "regândire" instituţională pentru extinderea CSAT0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei