Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 sep 2009 - Anul XIV, nr. 205 (4191)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Comisia Udrea a decis să înceapă, astăzi, elaborarea unui raport preliminar

Deputaţii din comisia de anchetă în cazul Udrea şi-au exprimat, marţi, nemulţumirea faţă de faptul că ministrul PD-L al Turismului a părăsit şedinţa şi au decis ca miercuri să înceapă elaborarea unui raport preliminar referitor la activitatea Ministerului, pe baza documentelor pe care le-au primit.
Preşedintele comisiei, Ludovic Orban, a spus că acest comportament al ministrului Turismului afectează grav imaginea unor instituţii ale statului şi depăşeşte bunul simţ.
Deputatul PSD Nicolae Bănicioiu a arătat că a asistat la o "scenă" în care un ministru "îşi permite să vină în clădirea Parlamentul să calce în picioare Constituţia".
El a spus că este clar, în acest moment, că Elena Udrea are ceva de ascuns şi că, după cum decurg lucrurile, România se îndreaptă către "o democraţie sud americană adevărată".
"În România, toţi cei care nu vor mai dori să respecte legea au argumente, exemplul lor fiind un ministru care s-a întâlnit cu un apropiat. Nu pot să cred că preşedintele României a învăţat-o să se comporte aşa", a adăugat Bănicioiu.
Deputatul PSD Dumitru Chiriţă a apreciat, la rândul său, că, la sfârşitul săptămânii trecute, Elena Udrea "a luat lumină la malul mării de la mentorul său şi i-a dat dezlegare în a acţiona la subminarea statului de drept".
"Altă explicaţie nu am", a adăugat Chiriţă. El a propus ca această comisie să stopeze tot ceea ce se întâmplă între Parlament şi Ministerul Turimsului şi să transmită plenului Camerei Deputaţilor concluziile care se pot desprinde.
Comisia va începe, miercuri, să formuleze concluziile preliminare referitoare la faptele pentru care există documente la comisie, a spus Orban. Membrii comisiei au votat, în acest sens, două propuneri ale lui Orban, pentru ca să se ia act de faptul Ministerul Turismului nu a pus la dispoziţie, în termen, toate documentele solicitate şi că unele nu au fost conforme cu realitatea. Membrii comisiei au constatat, de asemenea, că ministrul Turismului a refuzat să se supună prevederilor legale şi constituţionale privind audierea de către deputaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisia Udrea a decis să înceapă, astăzi, elaborarea unui raport preliminar.
 Vizualizări articol: 458 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comisia Udrea a decis să înceapă, astăzi, elaborarea unui raport preliminar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei