Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 sep 2009 - Anul XIV, nr. 204 (4190)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul îşi va asuma răspunderea în trei etape, pe trei pachete: economic, salarizare şi educaţie

Ministrul de Interne, viceprim-ministrul Dan Nica, a declarat, ieri, după BPCC, că Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament în trei etape, pe trei pachete de legi: cel privind măsuri economice, cel pentru salarizarea unică şi cel pentru legile educaţiei.
Nica a spus că, în şedinţa de ieri a BPCC, premierul Emil Boc a făcut o informare cu privire la intenţia de a angaja răspunderea Guvernului pe cele trei legi.
Vicepremierul a precizat că decizia asumării răspunderii Guvernului "este prerogativa premierului, care nu poate fi cenzurată în nici un fel" şi a adăugat că Guvernul urmează să trimită, pe 2 septembrie, scrisoare de intenţie privind asumarea către Parlament.
Nica a menţionat că, după primirea scrisorii de la Guvern, Parlamentul este cel care va decide calendarul asumării efective a răspunderii guvernamentale. Vicepremierul a spus că, fiind vorba de trei pachete de legi, vor exista trei şedinţe ale Parlamentului, pentru o asumare a răspunderii în trei etape.
Nica a argumentat existenţa unor etape diferite ale asumării prin aceea că unele măsuri din aceste legi au termene fixe de aplicare, convenite cu FMI, care trebuie respectate. Pe de altă parte, a adăugat el, legile educaţiei nu suportă astfel de termene fixe, astfel că asupra lor se poate prelungi dezbaterea în cadrul Parlamentului.
Cele trei pachete în cauză se referă la măsuri economice, la legea salarizării unice şi la legile educaţiei.
Pachetul de măsuri economice va conţine, printre altele, şi măsurile prevăzute în planul anticriză convenit de PDL şi PSD, inclusiv neimpozitarea profitului reinvestit, care ar trebui să intre în vigoare la 1 octombrie, precum şi unele măsuri convenite în acordul cu FMI.
În ceea ce priveşte legea salarizării unice, Nica a spus că acest pachet va fi finalizat în urma unor discuţii între guvern şi sindicaliştii din justiţie şi educaţie, însă raportul 1/12 între salariul minim şi cel maxim în sistemul bugetar nu va fi schimbat.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul îşi va asuma răspunderea în trei etape, pe trei pachete: economic, salarizare şi educaţie .
 Vizualizări articol: 322 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul îşi va asuma răspunderea în trei etape, pe trei pachete: economic, salarizare şi educaţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei