Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 sep 2009 - Anul XIV, nr. 204 (4190)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Activitatea de judecată, suspendată începând de astăzi în mai multe instanţe din ţară

Activitatea de judecată, dar şi din serviciile de registratură şi arhive va fi suspendată provizoriu, "sigur marţi", în urma deciziile adunărilor generale ale judecătorilor, însă nu s-a stabilit şi până când va dura protestul.
O parte dintre judecătorii de la instanţele arondate Curţii de Apel Bucureşti au decis să protesteze începând de astăzi. Potrivit comunicatelor instanţelor sau a declaraţiilor purtătorilor de cuvânt, magistraţii vor suspenda toate activităţile, în afară de judecarea cauzelor cu măsuri preventive şi a celor referitoare la plasamentul minorilor, iar judecătorii vor refuza desemnarea în birourile electorale.
Aceeaşi decizie a fost luată şi la Curtea de Apel Cluj, Curtea de Apel Galaţi, Curtea de Apel Ploieşti, Curtea de Apel Oradea şi Tribunalul Mureş. Judecătorii de la Curtea de Apel Suceava au decis doar că vor începe să protesteze din 7 septembrie, dacă nu le vor fi soluţionate revendicările.
Şi magistraţii Curţii de Apel Constanţa şi Tribunalului Constanţa au decis ca începând de astăzi şi până duminică să fie suspendate şedinţele de judecată timp de două zile, fiecare complet urmând a stabili intervalul orar prin anunţare pe lista de şedinţe. De asemenea, magistraţii constănţeni au hotărât că în săptămâna 7-13 septembrie vor fi amânate toate cauzele, cu excepţia celor având ca obiect măsuri preventive.
În total, în sistemul judiciar sunt 16 curţi de apel, dintre care una militară, şi 41 de tribunale civile, patru specializate, precum şi 179 de judecătorii.
De asemenea, Adunarea Generală a procurorilor Parchetului Tribunalului Bucureşti a decis, în şedinţa de ieri, să se solidarizeze cu protestul judecătorilor şi să suspende, începând de astăzi, activitatea cu publicul, recomandând amânarea cauzelor care nu sunt urgente.
Vicepreşedintele Tribunalului Bucureşti, judecătoarea Laura Andrei, a anunţat, săptămâna trecută, că magistraţii instanţei suspendă din 31 august toate activităţile, în afară de judecarea cauzelor cu măsuri preventive şi a celor referitoare la plasamentul minorilor, iar judecătorii vor refuza desemnarea în birourile electorale.
Potrivit vicepreşedintelui instanţei, Adunarea Generală a judecătorilor a constatat un dezechilibru vizibil în modul de salarizare propus de legea unică şi o încălcare a articolului 1 din Constituţie, care prevede că cele trei puteri în stat sunt egale.
În cadrul Adunării Generale a judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti, organizată vineri, managerul economic al instanţei a prezentat o expertiză potrivit căreia salariile judecătorilor vor scădea cu până la 60 la sută, conform proiectului legii unice de salarizare.
Federaţia Projust a decis ca personalul auxiliar din justiţie să susţină protestele magistraţilor şi să îşi suspende activitatea cu publicul, recomandând grefierilor să nu participe la soluţionarea contestaţiilor la legea electorală şi nici în birourile electorale pentru alegerile prezidenţiale
Şi sindicaliştii Federaţiei Naţionale Sindicale "Justiţia" s-au alăturat protestelor magistraţilor, nemulţumiţi de condiţiile de muncă şi de salariile din sistemul judiciar.
Membrii Guvernului au convenit, duminică, să confere puterii judecătoreşti "o poziţionare corespunzătoare" în grila de salarizare unitară, comparabilă cu celelalte puteri ale statului, respectiv cea executivă şi legislativă, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse participante la discuţii.
"Premierul Emil Boc şi miniştrii au convenit să confere puterii judecătoreşti o poziţionare corespunzătoare în grila de salarizare, comparabilă cu celelalte puteri ale statului, respectiv executivă şi legislativă", au afirmat sursele, precizând că s-a dorit astfel să se elimine "disfuncţionalităţile existente" în forma iniţială a legii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Activitatea de judecată, suspendată începând de astăzi în mai multe instanţe din ţară.
 Vizualizări articol: 459 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Activitatea de judecată, suspendată începând de astăzi în mai multe instanţe din ţară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei