Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 aug 2009 - Anul XIV, nr. 197 (4183)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Afirmaţie

Băsescu: „România trebuie să iasă din criză stimulând investiţiile”

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Arad, că România are capacitatea de a ieşi repede din criză şi că trebuie să facă acest lucru stimulând investiţiile, atât în agricultură, cât şi în infrastructură.
Băsescu a spus, la şedinţa Consiliului de Dezvoltare Regională a Regiunii Economice V - Vest, că România trebuie să aibă ca obiectiv diminuarea la maxim a efectelor crizei, prin "stimularea de lucrări noi, de activităţi noi, atât cât pot fi stimulate fără să se ajungă la un nivel de îndatorare care, la ieşirea din criză, în loc să permită valorificarea investiţiilor, să conducă la plata datoriilor acumulate".
"Trebuie să ne orientăm dezvoltarea spre investiţii. Această criză ne demonstrează eroarea de a baza o creştere economică pe consum. Lecţia creşterii economice prin consum ar trebui să fie clară, mai ales că am trăit-o pe viu", a afirmat Băsescu.
El a adăugat că ţări precum Polonia sau Cehia şi-au bazat creşterea economică preponderent pe investiţii, iar aceste state sunt acum mult mai puţin afectate.
Băsescu a spus că PIB-ul Românei este în acest an la nivelul anului 2006 şi că trebuie să existe ca ţintă revenirea la PIB-ul din 2008.
"Sunt optimist că România are structura care să o ajute să valorifice relativ rapid ieşirea din criza la nivel european. Sigur, nimeni nu trebuie să se lase păcălit de ce vede la televizor, oameni care se dau cu capul de perete prin studio, spunând cum nu face Guvernul să iasă România din criză, sigur că aceştia fac parte din categoria demagogilor care merg la televiziuni să dezinformeze”, a afirmat şeful statului.
Totuşi, Traian Băsescu a spus că România nu poate ieşi singură din criză şi că o va depăşi după SUA, Germania, Marea Britanie sau Franţa.
Vineri, preşedintele Traian Băsescu declara, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii administraţiei locale din judeţul Botoşani, că România va ieşi din criză la şase luni după ce vor depăşi criza Germania sau SUA, dar că "nu va mai fi nimic ca înainte".
Băsescu a spus că pentru ieşirea României din criză este necesar ca marile puteri economice să iasă din criză şi consideră că România va depăşi criza economică la şase luni după ce Germania sau SUA vor ieşi din criză.
Preşedintele Traian Băsescu a fost, sâmbătă, în localitatea arădeană Pâncota, unde a vizitat un târg, dar a intrat şi într-o fabrică locală de componente pentru autoturisme. Băsescu a mers apoi la Şepreuş, unde a participat la sfinţirea crucii martirilor rebeliunii anticomuniste care a avut loc în 31 iulie 1949 şi la o slujbă religioasă în memoria eroilor locali.
Ulterior, şeful statului a vizitat Astra Vagoane Călători Arad şi a participat la inaugurarea noului sediu al Consiliului Judeţean Arad.
Preşedintele a participat la şedinţa Consiliului de Dezvoltare Regională a Regiunii Economice V - Vest, dar s-a deplasat şi la şantierul autostrăzii Arad - Timişoara, în apropiere de localitatea Şagu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: „România trebuie să iasă din criză stimulând investiţiile”.
 Vizualizări articol: 329 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: „România trebuie să iasă din criză stimulând investiţiile”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei