Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 aug 2009 - Anul XIV, nr. 195 (4181)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Plata sporurilor pentru magistraţi are un impact bugetar de 48 de milioane lei pe lună

Plata sporurilor de 50% pentru solicitare neuropsihică şi de 15% pentru confidenţialitate care trebuie acordate magistraţilor pentru anul 2009 va avea un impact bugetar de 48 de milioane de lei pentru fiecare lună, potrivit Ministerului Finanţelor Publice (MFP).
"Impactul total este de 48 de milioane lei pe lună pentru sporul de 50% de solicitare neuropsihică şi sporul de 15% de confidenţialitate care trebuie acordate pentru anul 2009 instituţiilor publice din sectorul de justiţie", se arată într-o precizare a MFP.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ICCJ a respins, miercuri, cinci dintre recursurile declarate de Ministerul Finanţelor Publice şi Curtea de Conturi, împotriva deciziilor date de Curtea de Apel Bucureşti în cazul proceselor intentate de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), al Institutului Naţional de Magistratură (INM) şi Şcoala Naţională de Grefieri (SNG) şi de instanţa supremă, care reclamau neplata sporului de 50%.
În consecinţă, Ministerul Finanţelor este obligat, prin deciziile irevocabile ale instanţei supreme, să plătească sporul de 50% magistraţilor, refuzul de avizare pentru plata sporului de risc şi suprasolicitare neuropsihică şi pentru sporul de confidenţialitate fiind lipsit de temei legal.
Având în vedere că sporurile nu au mai fost achitate începând cu luna iunie, rezultă că decizia va duce la plăţi de 336 milioane lei până la finele anului.
Actul administrativ de retragere a sporului de 50% de suprasolicitare neuropsihică pentru magistraţi a declanşat nemulţumirea magistraţilor din întreaga ţară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Plata sporurilor pentru magistraţi are un impact bugetar de 48 de milioane lei pe lună.
 Vizualizări articol: 390 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Plata sporurilor pentru magistraţi are un impact bugetar de 48 de milioane lei pe lună0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei