Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 aug 2009 - Anul XIV, nr. 194 (4180)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerul de Interne ar putea închiria locuinţe

Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) ar putea închiria spaţii de locuit pe care să le pună la dispoziţie gratuit poliţiştilor care au beneficiat până acum de plata chiriei, instituţia estimând o economie anuală de 319.000 de lei în următorii cinci ani, conform unui proiect de hotărâre.
Potrivit documentului, publicat pe site-ul ministerului şi supus dezbaterii publice, MAI va fi abilitat să închirieze, "pe o perioadă determinată, în condiţiile legii, spaţii locative necesare cazării personalului propriu".
Spaţiile locative respective vor fi date în folosinţă gratuită personalului ministerului, printr-un ordin al ministrului de resort urmând să se stabilească exact condiţiile şi categoriile de angajaţi care vor beneficia de acestea.
"Cheltuielile privind închirierea spaţiilor locative menţionate se suportă din bugetul Ministerului Administraţiei şi Internelor, de la Titlul «Bunuri şi servicii»", se precizează în proiectul de hotărâre de Guvern citat.
Poliţiştii şi militarii în activitate au dreptul la o compensaţie pentru chirie de până la jumătate din salariul de bază, în situaţia în care nu li se poate asigura spaţiu de locuit corespunzător.
Conform notei de fundamentare care însoţeşte documentul, numărul cererilor de locuinţe depuse de angajaţii structurilor de ordine publică era, în iunie, de 16.585. De asemenea, 11.950 de angajaţi beneficiază deja de compensaţie de chirie.
"În contextul situaţiei economico-financiare actuale, Ministerul Administraţiei şi Internelor se află în imposibilitatea de a mai acorda compensaţia lunară pentru chirie cadrelor militare în activitate sau poliţiştilor, în cuantumul la care ar avea dreptul, potrivit legii, fiind astfel afectată desfăşurarea activităţii specifice instituţiei noastre în domeniul ordinii şi siguranţei publice. Pentru soluţionarea situaţiei create, a fost identificată posibilitatea închirierii de către Ministerul Administraţiei şi Internelor, pe o perioadă determinată, a unor spaţii locative şi punerea acestora la dispoziţie, în mod gratuit, personalului instituţiei", se arată în nota de fundamentare.
Conform documentului, economia adusă bugetului de stat prin această măsură ar urma să fie, conform estimărilor, de 319.000 de lei în medie în fiecare din următorii cinci ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul de Interne ar putea închiria locuinţe.
 Vizualizări articol: 387 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul de Interne ar putea închiria locuinţe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei