Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 aug 2009 - Anul XIV, nr. 194 (4180)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Precizare

Guvernul a stabilit specializările şi programele de studii acreditate la Universitatea Spiru Haret

Universitatea Spiru Haret a fost introdusă în lista instituţiilor de învăţământ superior particular acreditate cu precizarea clară a specializărilor şi programelor de studii acreditate sau autorizate să funcţioneze provizoriu, a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.
"În acest sens, Executivul a modificat Hotărârea Guvernului 749 din 2009 pentru aprobarea nomenclatorului domeniilor, a structurilor instituţiilor de învăţământ superior şi a specializărilor şi programelor de studiu universitare de licenţă acreditate sau autorizate să funcţioneze provizoriu, organizate de acestea", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Munteanu.
Ea a mai precizat că această măsură vine după ce săptămâna trecută Guvernul a emis o Ordonanţă de Urgenţă prin care se dădea dreptul studenţilor înmatriculaţi la formele de învăţământ la distanţă sau cu frecvenţă redusă, de a continua studiile la programe de licenţă autorizate să funcţioneze provizoriu sau acreditate.
"Actul normativ prezentat de doamna Ecaterina Andronescu a fixat cadrul juridic pentru măsurile propuse de Ministerul Educaţiei cu scopul intrării în legalitate a Universităţii Spiru Haret", a mai precizat Ioana Munteanu.
Curtea de Apel Bucureşti a decis, în 14 august, suspendarea a două articole din hotărârea de guvern 749 din 2009, act normativ care elimina Universitatea "Spiru Haret" de pe lista celor acreditate şi care interzicea organizarea admiterii pentru 2009-2010, instanţa dând parţial câştig unităţii de învăţământ.
Concret, instanţa a admis în parte suspendarea articolului 6, alineatul (2), nota 1, din anexa 3, a HG 749, precum şi suspendarea articolului 7.
Potrivit articolului 6, alineatul (1), noile specializări autorizate să funcţioneze provizoriu prevăzute în prezenta hotărâre au dreptul să îşi desfăşoare activitatea începând cu anul I al anului universitar 2009-2010, iar alineatul (2) - care a fost suspendat de instanţă - spune că la specializările/programele de studii care nu se mai regăsesc în prezenta hotărâre nu se mai organizează admitere începând cu anul universitar 2009-2010.
Articolul 7, alineatul (1), arată că instituţiile de învăţământ superior acreditate prin lege pot organiza numai in locaţiile evaluate favorabil de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior şi confirmate prin hotărâri ale Guvernului, după caz, admiterea în învăţământul superior, procesul de învăţământ, examene de finalizare a studiilor, pot emite si elibera diplome de licenţă şi alte documente şcolare, numai la specializările/programele de studii universitare de licenţă autorizate să funcţioneze provizoriu sau acreditate, separat pentru fiecare formă de învăţământ (zi, frecvenţă redusă, învăţământ la distanţă), aprobate prin hotărâri ale Guvernului, cu precizarea locaţiei. (2) Nerespectarea prevederilor alin. (1) conduce la nerecunoaşterea de către Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării a studiilor şi actelor de studii emise de aceste instituţii.
Curtea obligă Universitatea "Spiru Haret" la plata cheltuielilor de judecată care se ridică la 7.500 de lei.
Decizia de vineri poate fi contestată la Înalta Curte de casaţie şi Justiţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul a stabilit specializările şi programele de studii acreditate la Universitatea Spiru Haret.
 Vizualizări articol: 290 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul a stabilit specializările şi programele de studii acreditate la Universitatea Spiru Haret0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei