Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 aug 2009 - Anul XIV, nr. 188 (4174)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MS desfiinţează 627 de posturi, cele mai multe din DSP-uri

Ministerul Sănătăţii desfiinţează 627 de posturi, cele mai mari reduceri fiind de la Direcţiile de Sănătate Publică şi Agenţia Naţională a Medicamentului (ANM), a anunţat, ieri, ministrul de resort, Ion Bazac, care a precizat că restructurarea nu vizează cadrele medicale din sistemul sanitar.
Ministrul Sănătăţii a prezentat, ieri, Guvernului propunerea de restructurare a unităţilor din subordine. Astfel, potrivit lui Bazac, de la 1 octombrie vor fi restructurate 304 posturi în cadrul Direcţiilor de Sănătate Publică. Alte 151 de posturi de la Agenţia Naţională a Medicamentului vor fi şi ele desfiinţate, a anunţat Bazac.
Numărul total de posturi din structurile aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii (MS) ce vor fi restructurate de la 1 noiembrie va fi, potrivit lui Bazac, de 627.
"Restructurarea nu vizează reducerea numărului de cadre medicale din sistemul sanitar", a afirmat ministrul, precizând că restul de posturi restructurate sunt în Ministerul Sănătăţii (29 de posturi), Şcoala Naţională de Sănătate Publică şi Management Sanitar (37 de posturi) , Oficiul Tehnic de Dispozitive Medicale (29 de posturi), Oficiul Central de Stocare pentru Situaţii Speciale (22 de posturi), Centrul de Sănătate Publică Tg. Mureş (50 de posturi) şi Centrul de Sănătate Mintală (cinci posturi).
Procentual, în fiecare dintre aceste instituţii se vor opera reduceri cuprinse între 10 şi 24 la sută din numărul total de posturi.
"Măsurile legislative şi organizatorice ale MS vizează numai reorganizarea aparatului administrativ, fără a afecta activitatea unităţilor sanitare publice. De asemenea, schimbările preconizate nu vor afecta eficacitatea organizaţională a instituţiilor", a mai informat ministrul Bazac.
Premierul Emil Boc anunţa, miercurea trecută, că Guvernul a decis să restructureze 226 de agenţii, astfel încât să rămână doar 107, urmând ca 9.200 de posturi să fie eliberate, iar veniturile proprii ale agenţiilor să fie virate direct la buget, realizându-se economii totale de circa 150 milioane euro.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MS desfiinţează 627 de posturi, cele mai multe din DSP-uri.
 Vizualizări articol: 696 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
MS desfiinţează 627 de posturi, cele mai multe din DSP-uri1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei