Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 aug 2009 - Anul XIV, nr. 188 (4174)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Diferenţa dintre preţul cerut de proprietar şi cel oferit de cumpărător blochează piaţa imobiliară

Diferenţa mare dintre preţurile solicitate de proprietarii de imobile şi cele oferite de potenţialii cumpărători a dus la un declin accentuat al numărului de tranzacţii, în acest an, deşi pe piaţa de profil sunt multe active disponibile, pe toate segmentele, potrivit companiei King Sturge.
"Piaţa de investiţii aproape că a îngheţat. Anul acesta nu s-a raportat nici o tranzacţie majoră. Există numeroase proprietăţi disponibile în toate sectoarele, dar diferenţa de randament între ceea ce se cere de către proprietari şi ce oferă cumpărătorii variază în intervalul 3-5 puncte procentuale. Deşi era anticipat, piaţa nu a atins stadiul vânzărilor forţate sau a vânzătorilor forţaţi să vândă", se arată într-un comunicat al companiei de servicii imobiliare.
Randamentul investiţiilor imobiliare, sau yield, este reprezentat de raportul procentual dintre venitul anual generat de spaţiu, prin vânzare sau închiriere, şi valoarea fondurilor alocate pentru construcţie şi amenajare sau preţul la care a fost achiziţionat imobilul.
Astfel, cu cât yield-ul este mai mare, cu atât perioada de recuperare a investiţiei realizate de cumpărător la achiziţia unei proprietăţi va fi mai redusă, iar un nivel mai mic al yield-ului arată un preţ bun obţinut de vânzător şi cu o perioadă de recuperare a investiţiei mai lungă pentru cumpărător.
Spre exemplu, dezvoltatorul GTC a vândut în 2007 imobilul de birouri America House, din Piaţa Victoriei, către grupul francez Natoxis cu 120 de milioane de euro, la un yield de 5,6% - cel mai redus nivel de pe piaţă de până acum. La un randament cu 3-5 puncte procentuale peste acest nivel, preţul de vânzare al proprietăţii ar fi de 78-63 milioane de euro, ceea ce reprezintă o diferenţă de 35%-47% faţă de 120 milioane de euro.
Potrivit King Sturge, randamentele în Bucureşti se situează la 9,5% pentru spaţiile de birouri şi la 10,5% la proiectele logistice şi industriale.
Tranzacţiile imobiliare din România au însumat în perioada aprilie-iunie 12 milioane euro, cea mai redusă valoare trimestrială din ultimii cinci ani, în scădere cu 98% faţă de rezultatul din perioada similară din 2008, de 696 milioane euro, reflectând blocajul pieţei, potrivit celui mai recent studiu al companiei de consultanţă imobiliară Cushman&Wakefield România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Diferenţa dintre preţul cerut de proprietar şi cel oferit de cumpărător blochează piaţa imobiliară.
 Vizualizări articol: 504 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Diferenţa dintre preţul cerut de proprietar şi cel oferit de cumpărător blochează piaţa imobiliară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei