Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 aug 2009 - Anul XIV, nr. 186 (4172)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În scrisoarea de intenţie cu FMI nu apare nici o cifră privitoare la disponibilizări

Premierul Emil Boc a declarat, ieri, după şedinţa coaliţiei, că în scrisoarea de intenţie cu FMI nu apare nici o cifră privitoare la disponibilizări, el subliniind că numărul celor care vor fi disponibilizaţi nu este unul arbitrar, ci va decurge din analizele de standarde de cost efectuate de Guvern.
Întrebat dacă Guvernul negociază cu FMI disponibilizarea a 150.000 de bugetari, Boc a precizat: "Vreau să ştiţi că nicăieri în scrisoarea de intenţie nu apare vreun număr cu privire la disponibilizări. Acest număr nu este unul care se impune arbitrar. Acest număr nu este unul predestinat. Aceste analize se fac pe baza standardelor de cost".
Boc a precizat că orice reformă a administraţiei se va face pe bază de eficienţă, în care se combină criteriul cantitativ cu criteriul calitativ şi, în consecinţă, Guvernul se va angaja să facă aceste analize riguroase de standarde de cost şi va opera, evident, cu restrângerea cheltuielilor bugetare.
"Miercuri, fiecare ministru va prezenta propria viziune, aşa cum a fost decisă în Guvern, de restructurare, desfiinţare, comasare a agenţiilor, oficiilor, inspectoratelor şi a tuturor celorlalte structuri care intră în subordinea Guvernului", a mai spus Boc.
Guvernul şi FMI au convenit scăderea deficitului bugetar în 2010 la sub 6% din PIB, faţă de 7,2% din PIB acceptat pentru 2009, printre măsuri figurând îngheţarea pensiilor şi salariilor, creşterea încasărilor din accize la tutun şi carburanţi şi limitarea cheltuielilor administraţiilor locale.
Draftul de scrisoare suplimentară la acordul stand-by conţinea în mod explicit o referire la numărul de disponibilizări din sectorul public, respectiv 150.000 de angajaţi până la mijlocul anului viitor, paragraf care a fost eliminat însă după ultimele negocieri. În prezent, numărul bugetarilor este de aproximativ 1,4 milioane.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În scrisoarea de intenţie cu FMI nu apare nici o cifră privitoare la disponibilizări.
 Vizualizări articol: 409 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
În scrisoarea de intenţie cu FMI nu apare nici o cifră privitoare la disponibilizări0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei