Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 aug 2009 - Anul XIV, nr. 186 (4172)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În proiect

Andronescu: Codul educaţiei, complet şi perfectibil

Ministrul Educaţiei, vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu, a declarat, ieri, după şedinţa BPN, că proiectul de cod al educaţiei elaborat de ministerul pe care îl conduce este, în opinia sa, complet, întrucât abordează toate domeniile, defineşte idealul educaţional şi finalităţile în sistem.
Andronescu a spus că, după părerea sa, codul elaborat de Ministerul Educaţiei este complet, în sensul că abordează toate domeniile.
Ea a admis că soluţiile propuse de MEC sunt perfectibile.
"Codul porneşte cu definirea ciclurilor (...), codul defineşte şi idealul educaţional care creează tendinţele şi stabileşte direcţiile în care o luăm, dar şi finalităţile. Conţinutul învăţământului, prin ceea ce numim curriculumul naţional, se defineşte acum într-o manieră europeană, pe formarea celor opt competenţe cheie definitive în documentele Comisiei Europene", a spus ministrul Educaţiei.
Andronescu a precizat că propunerea ministerului menţine cele trei cicluri şcolare preuniversitare de câte patru ani şi introduce o grupă pregătitoare în cadrul învăţământului obligatoriu, preconizat a fi obligatoriu până la sfârşitul liceului.
Ministrul a menţionat faptul că proiectul de cod încearcă să partajeze competenţele în gestionarea învăţământului între autorităţile locale, cele judeţene, unităţile de învăţământ, inspectorate şi minister.
"Documentul pune un accent deosebit pe evaluarea în vederea asigurării calităţii, atât pe mecanismele de evaluare internă a calităţii în fiecare unitate şcolară şi, în orice caz, se întăresc exigenţele evaluării externe în vederea autorizării de funcţionare provizorie şi a acreditării, în aşa fel încât fenomene de derapaj aşa cum am înregistrat să nu se mai producă", a precizat Andronescu.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Andronescu: Codul educaţiei, complet şi perfectibil .
 Vizualizări articol: 463 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Andronescu: Codul educaţiei, complet şi perfectibil0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei