Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 aug 2009 - Anul XIV, nr. 180 (4166)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O nouă companie feroviară ar putea lua fiinţă în România

Subsecretarul de stat în Ministerul Transporturilor (MT), Constantin Axinia, a anunţat la RFI, că o nouă companie feroviară ar putea lua fiinţă în România, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - şi care va face legătura între oraşele principale din ţară.
"Vor fi introduse în circulaţie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va apărea o societate de transport feroviar, numai cu vagoane de dormit şi cu vagoane restaurant, care vor face legătura între principalele oraşe din ţară, spre exemplu Timişoara cu Bucureştiul, Constanţa cu Iaşiul, Iaşiul cu Clujul", a susţinut Constantin Axinia.
Subsecretarul de stat precizează că durata călătoriilor va fi redusă, pentru că trenurile vor opri în mai puţine staţii.
"Timpul de circulaţie va fi mai mic, pentru că vor fi foarte puţine opriri. În momentul de faţă se lucrează pentru a se înfiinţa societatea, legislaţie, ordin de Hotărâre de Guvern şi aşa mai departe", spune Constantin Axinia.
Pe de altă parte, oficialul a anunţat că Ministerul Transporturilor vrea să îmbunătăţească modul de comunicare între CFR Călători şi pasageri, mai ales atunci când întârzie trenurile.
"Acum lucrăm la un proiect prin care vrem să dezvoltăm această relaţie cu publicul, mai ales în staţiile mari şi în trenurile de călători, mai ales personalul de tren va fi instruit, de a exista relaţia asta între personalul CFR şi călători, astfel încât să se poată da în orice moment informaţii referitor la starea liniei, la circulaţie sau la întârzieri", precizează Axinia.
El pune întârzierea trenurilor de călători pe seama investiţiilor puţine în infrastructura feroviară.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O nouă companie feroviară ar putea lua fiinţă în România.
 Vizualizări articol: 548 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O nouă companie feroviară ar putea lua fiinţă în România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei