Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 iul 2009 - Anul XIV, nr. 177 (4163)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Evoluţie

Prima femeie din România care a pilotat un MIG 21 Lancer a avut primul zbor la comandă simplă

Pilotul militar Simona Maierean, originară din judeţul Suceava, prima femeie din România care a zburat cu un MIG 21 Lancer, a efectuat, ieri, primul zbor la simplă comandă, la Baza Aeriană 95 Bacău.
După circa 20 de minute de zbor, locotenentul Maierean a aterizat şi a fost felicitată de comandantul său, dar şi de colegii piloţi.
În urmă cu trei luni, Simona Maierean a devenit prima femeie pilot de supersonic, pe avion cu dublă comandă.
Primul zbor la simplă comandă pe MIG 21 Lancer al locotenentului Simona Maierean a început la ora 12.50, iar după o decolare fără probleme au urmat un zbor scurt, de 20 de minute, şi aterizarea.

 

Botez după zbor – aruncată de colegi într-un tufiş cu spini

"Am avut emoţii mari, este un moment important pentru mine. La început, nici nu visam să zbor pe MIG 21, iar când s-a pus problema ca promoţia noastră să zboare pe MIG 21, mi-am spus că, dacă e şi la «simplă», chiar e ceva extraordinar! A venit şi momentul ăsta şi totul e bine. (...) pot spune că e alt avion. Cel puţin noi, începătorii, aşa spunem, e altceva. Eşti singur şi tot ceea ce faci atunci când crezi că e mai bine şi nu când îţi spune cel din spate", a mai spus Simona Maierean, imediat după aterizare. Locotenentul Maierean nu se consideră încă un pilot complet şi spune că mai are multe de învăţat şi de realizat în carieră.
După zbor, ea a avut parte de "botezul", pregătit de colegii săi piloţi, adică a fost aruncată într-un tufiş cu spini. Piloţii spun că acesta este modul în care le arată debutanţilor cât de dureroasă poate fi o aterizare nereuşită, care trebuie evitată. De această dată, piloţii de la Baza 95 au avut grijă să pună, deasupra spinilor, şi câteva flori. "Ne-am bucurat pentru Simona, este colega noastră, iar primul zbor la simplă e important pentru orice pilot", a declarat locotenentul pilot Dorin Breahnă.
"Este un sentiment plăcut - şi femeile sunt capabile să piloteze un MIG, nu m-a surprins acest lucru. A zburat foarte bine şi pe alte avioane, aşa că e ceva normal şi ceea ce a făcut astăzi", a declarat şi lt. pilot Gabriel Andruseac.

 

„Merită nota 10 pentru cum a pilotat”

"Am aruncat-o pe Simona în spini, conform tradiţiei, dar aterizarea mai dificilă a fost, cu siguranţă, cea cu MIG-ul. E un avion foarte dificil, greu de pilotat. Dar am fost sigur mereu că Simona va ajunge să piloteze la simplă, nu am pus niciodată la îndoială calităţile sale de pilot. Nu e o meserie numai a bărbaţilor, decât, poate, în România. În alte ţări sunt mai multe femei-pilot", a spus lt. pilot Daniel Motoroiu.
Şi instructorul Simonei Maierean a apreciat evoluţia ei. "Primul zbor la simplă comandă este întotdeauna cel mai bun. Am urmărit-o de sus, a fost totul în regulă. Sunt cel care are sarcina de a o ajuta dacă apare o problemă, dar nu a fost cazul. Merită nota 10 pentru cum a pilotat. A fost totul foarte bine", a declarat căpitanul comandor Valentin Tănase, comandantul Escadrilei 952.
Din promoţia locotenentului Simona Maierean fac parte alţi 14 tineri piloţi, care vor trece şi ei la simplă comandă în perioada următoare.
Locotenentul Simona Maierean locuieşte în prezent în Bacău, dar s-a născut în comuna suceveană Comăneşti şi a urmat cursurile liceale la Colegiul Naţional "Petru Rareş" din Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prima femeie din România care a pilotat un MIG 21 Lancer a avut primul zbor la comandă simplă.
 Vizualizări articol: 700 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Prima femeie din România care a pilotat un MIG 21 Lancer a avut primul zbor la comandă simplă5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei