Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 iul 2009 - Anul XIV, nr. 177 (4163)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

IPS Teodosie s-a prezentat la Parchetul instanţei supreme în dosarul în care este cercetat penal

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, s-a prezentat, ieri, la parchetul instanţei supreme, pentru a lua la cunoştinţă de învinuirile care îi sunt aduse în cadrul anchetei în care este cercetat penal pentru luare de mită şi complicitate la fals intelectual
IPS Teodosie a ajuns la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în jurul orei 16.00, el refuzând să facă declaraţii.
Acest dosar a ajuns la de Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa la Parchetul instanţei supreme, după ce Arhiepiscopia Tomisului a confirmat, că ierarhul face parte din înaltul cler al BOR.
În acest dosar mai este cercetat inspectorul Biroului Catehizare, părintele Emil Cosmin Brăescu, acuzat de complicitate la luare de mită şi fals intelectual.
Conform Parchetului Tribunalului Constanţa, în luna martie 2009, deşi trecuseră şase luni de la începerea anului şcolar, în schimbul sumei de 3.000 de euro, din care a fost oferită suma de 850 de euro, Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a intermediat înscrierea, pe bază de documente false, antedatate la Facultatea de Teologie, a unui reporter de la ziarul "România Liberă", fiind ajutat în acest sens de către inspectorul Biroului Catehizare, părintele Emil Cosmin Brăescu.
Potrivit paginii electronice a Patriarhiei Române, IPS Teodosie, Arhiepiscop al Tomisului, este membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, cel mai înalt for bisericesc. Arhiepiscopia Tomisului face parte din Mitropolia Munteniei şi Dobrogei, coordonată de însuşi Prea Fericitul Părinte Daniel, Patriarhul BOR.
Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, este primul înalt ierarh ortodox cercetat penal, în istoria Bisericii Ortodoxe Române, din 1990 încoace.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului IPS Teodosie s-a prezentat la Parchetul instanţei supreme în dosarul în care este cercetat penal.
 Vizualizări articol: 497 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IPS Teodosie s-a prezentat la Parchetul instanţei supreme în dosarul în care este cercetat penal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei