Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 iul 2009 - Anul XIV, nr. 174 (4160)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Camera Deputaţilor a adoptat raportul în cazul Sterling

Camera Deputaţilor a aprobat, ieri, o hotărâre prin care solicită Guvernului şi celorlalte autorităţi executive să analizeze propunerile comisiei de anchetă în cazul Sterling şi aşteaptă un raport din partea comisiei juridice privind începerea urmăririi penale a fostului premier Tăriceanu.
Hotărârea a fost adoptată cu 170 de voturi pentru şi 66 de voturi "împotrivă".
Grupul minorităţilor naţionale a precizat că nu a participat la vot, deşi a fost prezent în sală.
Înainte de adoptarea acestei hotărâri, deputatul PSD Iulian Iancu a prezentat, ieri, în plenul Camerei Deputaţilor, raportul Comisiei parlamentare de anchetă privind Acordul petrolier al companiei Sterling, arătând că Acordul de concesiune dintre ANRM şi Sterling Resources s-a negociat şi semnat fără bază legală.
Iulian Iancu, preşedinte al comisiei parlamentare de anchetă, a susţinut că Sterling Resources nu a deţinut autorizaţie de mediu şi alte avize pentru lucrările ce urmau să le desfăşoare şi nu s-a întocmit un studiu de impact asupra economiei. Iancu a mai spus că Sterling a transmis comisiei date eronate şi că ANRM nu a întocmit Cartea Petrolieră a Perimetrelor Concesionate.
Potrivit lui Iulian Iancu, Comisia a propus împuternicirea ANRM să negocieze cu Sterling Resources declararea nulă a acordului semnat pe 24 august 2007 şi, eventual, semnarea unui nou acord. Iancu a propus transmiterea raportul comisiei parlamentare la Parchetul general, la Guvernul României, Curtea de Conturi şi SRI.
Potrivit hotărârii aprobate de plenul Camerei, deputaţii au adoptat concluziile şi raportului comisiei parlamentare privind Sterling, care se vor înainta Guvernului şi autorităţilor competente.
Camera Deputaţilor solicită comisiei juridice să ţină seama, la întocmirea raportului pe tema cererii PD-L privind începerea urmăririi penale a deputatului PNL Călin Popescu Tăriceanu, de concluziile comisiei de industrii pe tema Sterling.
Potrivit hotărârii adoptate de deputaţi, comisia juridică va trebui ca, în termen de 15 zile, să elaboreze un raport privind începerea urmăririi penale a fostului premier Călin Popescu Tăriceanu.
PDL a solicitat începerea urmăririi penale a fostului premier, pe motiv că acesta ar fi săvârşit infracţiuni de subminarea economiei naţionale şi de abuz în serviciu contra intereselor publice.
Guvernul a finalizat ancheta în cazul Sterling şi a decis să sesizeze Parchetul asupra raportului, care arată că înţelegerea cu firma canadiană a fost prelungită pentru a evita licitaţiile şi îi indică drept responsabili pe foştii şefi ANRM, fostul şef al SGG şi un fost secretar de stat din Finanţe.
"Controlul a evidenţiat modificări aduse contractului iniţial prin acte adiţionale semnate de Agenţia Naţională de Resurse Minerale (ANRM), prin preşedintele Mihail Ianăş (actul adiţional 1-7), prin preşedintele Maria Iuliana Stratulat (actul adiţional 8-10) şi prin preşedintele Bogdan Găbudeanu (actul adiţional 11), care privesc prelungiri ale duratei contractului, fără verificări ale stadiului îndeplinirii faptice a obligaţiilor asumate, pentru a se evita rezilierea şi realizarea de licitaţii. Verificările au relevat şi modificări ale partenerilor de contract şi nerespectări ale legislaţiei în vigoare legat de atribuirea de contracte şi de adoptarea actelor normative de către Guvernul Tăriceanu", au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale, care citează raportul redactat de Corpul de Control.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Camera Deputaţilor a adoptat raportul în cazul Sterling.
 Vizualizări articol: 426 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Camera Deputaţilor a adoptat raportul în cazul Sterling5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei