Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 iul 2009 - Anul XIV, nr. 171 (4157)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Romsilva va disponibiliza încă 447 de angajaţi până la sfârşitul anului, după retrocedarea pădurilor

Romsilva va disponibiliza până la sfârşitul anului 447 de salariaţi, după ce a concediat circa 550 de angajaţi în primele şase luni, ca parte a programului de restructurare a regiei, în urma retrocedării terenurilor forestiere către foştii proprietari.
Programul de restructurare a Romsilva a fost aprobat, miercuri, în şedinţa de guvern, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii.
Astfel, numărul total al salariaţilor Romsilva vizaţi de măsurile de concediere colectivă în 2009 este de 982 de persoane.
În prezent, Regia Naţională a Pădurilor Romsilva are 20.370 de angajaţi.
Până la sfârşitul anului 2006 au fost concediaţi 798 de salariaţi din cadrul Romsilva, în anul 2007 încă 1.075 de angajaţi, iar până la sfârşitul anului 2008 au fost disponibilizaţi alţi 550 de salariaţi.
Totodată, Guvernul a aprobat, miercuri, normele metodologice de acordare, utilizare şi control al sumelor anuale destinate gestionării fondului forestier aflat în proprietate privată şi a celui din proprietate publică şi privată a unităţilor teritoriale.
Normele prevăd alocarea anuală de la buget, prin autorităţii publice centrale care răspund de silvicultură, a unor sume pentru asigurarea integrală a costurilor administrării sau a serviciilor silvice pentru fondul forestier aflat în proprietate, dacă suprafaţa proprietăţii este mai mică sau egală cu 30 de hectare, compensarea contravalorii produselor pe care proprietarii nu le recoltează, datorită funcţiilor de protecţie stabilite prin amenajamentele silvice, respectiv restricţii la recoltarea masei lemnoase.
Totodată actul normativ prevede asigurarea de la buget a diferenţei dintre sumele necesare pentru finanţarea lucrărilor de regenerare a pădurilor, combaterea bolilor şi dăunătorilor, dacă suprafaţa proprietăţii forestiere este mai mică sau egală cu 30 de hectare, refacerea pădurilor şi a căilor forestiere de transport afectate de calamităţi naturale sau de incendii cu autor necunoscut şi sprijinirea înfiinţării şi dezvoltării asociaţiilor de proprietari de păduri;
Având în vedere că noile forme de sprijin nu au fost reglementate şi notificate Comisiei Europene, ele vor putea fi acordate numai după obţinerea deciziei favorabile a CE.
De la începutul anului viitor, toate formele de sprijin prevăzute de Codul Silvic, se vor finanţa numai după primirea deciziei favorabile a Comisiei Europene privind ajutoarele de stat.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Romsilva va disponibiliza încă 447 de angajaţi până la sfârşitul anului, după retrocedarea pădurilor.
 Vizualizări articol: 491 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Romsilva va disponibiliza încă 447 de angajaţi până la sfârşitul anului, după retrocedarea pădurilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei